Wysłany: Wto Lut 19, 2008 18:12 [rover 200] MOJE PIERWSZE AUTO KILKA PYTAŃ
Witam wszystkich, zostałem niedawno szczęśliwym posiadaczem auta rover 200 z 1999 i z tego powodu mam kilka pytań:
1. podiadam silnik 1.4 i tylko tyle wiem, jak sprawdzić czy to 1.4i czy jakiś inny?
2.słyszałem że te auta są na podzespołach HONDY czy to prawda i czy w takim wypadku poge zastosować np. pasek rozrządu, filtr oleju od CIVIKI lub innej hondy?
3. jakie rzecy nalerzy wymienić w pierwszej kolejności po zakupie auta:ołyny, pasek takie mi radzono, czy jest coś jeszcze wartego wymiany dla świętego spokoju?
Pytania mogą wydawać się co niekyurym śmieszne, ale dlamnie to czarna magia.
Zgóry dzieki za pomoc i pozdro.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 18:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ad 1 www.roverki.pl --> techniczny FAQ
ad 2 to jest silnik Rovera serii K i do tego silnika szukaj części. Od hondy to tylko niektóre części zawieszenia i hamulców pasuja.
ad3. płyny + paski + filtry i posprawdzać ogólnie zawiechę i hamulce, czy wszystko OK.
ad1. na pokrywie silnika będziesz mieć cyfrę 8 lub 16 co odpowiada ilości zaworów silniku.
jak masz 8 zaworów masz 214i
ad2. auta są na podzespołach rovera
przeglądnij archiwum, znajdziesz odpowiedź na swoje pytania.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum