Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Mam problem z szybami tak jak w temacie. Obieg zewnętrzny, zero wilgoci w środku a parują dwie szyby. Tylna pasażera od strony kierowcy i boczna kierowcy. Nie wiem czemu tak jest. Z innymi wszystko jest ok. Czyli paruję cała strona kierowcy i nie mam pojecia czemu. Ma ktoś może jakies pomysły? Może to jakieś czary mary Pozdrawiam!!!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 03, 2010 00:53, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 25, 2007 18:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Parkuję w garażu. Szyby parują w czasie jazdy, gdy autko stoi na szybach nie ma sladu pary. Próbowałem w climatronicu ustawiać tryb AUTO ale nie pomogło, z klima czy bez jedna strona jest zaparowana, te dwie nieszczęsne szyby.
No właśnie... sa tam takie kratki pod szybą ale z nich nie wieje. Boczek zdejmowałem i tam jest wszystko ok. Z drugiej strony tez nie bardzo czuć ten nawiew ale tam nie parują. Tylko dziwi mnie fakt, że mimo tych kratek z nawiewem pod szybą w ogóle nie czuję z nich nawiewu.
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 16:17
pod tym głównym dywanem który oddziela blache od nóg , tam jest gąbka i w niej może być dużo wody , musisz odkręcić fotel potem tylną kanapę , i podnieść dywan napewno będzie dużo wody.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
u mnie woda była od strony kierowcy. domyslam się że sam sie do tego przyzwyczaiłem bo myłem auto a szczególnie nadkole bardzo dużym i silnym strumieniem wody gdy auto stało pod górkę. widac tam musi być jakaś nieszczelność skoro ta woda przedostała się do środka. dodam że w czasie deszczu woda tamtędy nie leci.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 36 Skąd: Koszalin
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 15:35
miałem podobny problem w R400. Jeżeli macie mokro pod dywanikim od strony gdzie znajduje się zbiornik z płynem chłodzącym to sprawdździe czy przypadkiem kanaliki którymi odprowadzana jest woda z podszybia nie są zatkane. Tymi samymi kanalikami ubywa płyny ze zbiorniczka przez otwór przelewowy (szczególnie gdy samochód stoi pod górkę). Wyczyszczenie tych kanalików rozwiązało u mnie problem. No ale to strsza konstrukcja i może się różnić...Pozdr
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
ja tez tak mam ale ja mam wszystkie szyby zaparowane znaczy zalane woda po prostu para jest tak skroplona ze mozna scierac gabka i do wiaderka zrobilem test dywanikow (tak jak pisaliscie) i po stronie pasazera zobaczylem ze jest cos wilgotne tylko teraz pytanie czy to z podszybia czy z nagrzewnicy, jutro sprawdze czy mam plyn w zbiorniczku bo dzisiaj juz chyba za ciemno a jakbym chcial przeczyscic te kanaliki z podszybia to musze cos odkrecac czy widac je golym okiem.
Pozdro666
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum