Wysłany: Sro Cze 11, 2008 22:35 [R200 1.4Si 97r] małe problemy z drzwiami, lusterkiem
Witam Wszystkich
Właśnie kupiłem mojego pierwszego rovera. Model 200, jestem sam z małżonką więc taki samochód w zupełności wystarczy. ogólne wrażenia więcej niż dobre. jest to wersja 5-cio drzwiowa, ale tylne dzrzwi po stronie pasarzera nie otwierają się od środka ( mechanizm nie działa). Jak naprawić to samemu?
Pozatym "posiadam" pęknięty wkład lusterka po stronie kierowcy. Pytanie: jakie lusterko montowane jest fabrycznie po tej stronie, sferyczne, czy asferyczne, nie wiem jakie kupić.
Ponadto płyn spryskiwacza tylnej szyby leje się przed tylnym kołem, a nie na szybę ( wiadomo , że pękł, wymieniać cały, czy robić wstawkę)?
Zastanawiają mnie jeszcze wysokie obroty silnika. Jadąc około 95 km/h silnik wyje w taki sposób, jakby chciał powiedzieć: jeszcze 30km/h i koniec ( obrotów około 2300 ), czy to normalne?
Z góry dziękuję
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 22:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jadąc około 95 km/h silnik wyje w taki sposób, jakby chciał powiedzieć: jeszcze 30km/h i koniec ( obrotów około 2300 ), czy to normalne?
to sie tak wydaje jak się wsiądzie do auta z K serią... on się dopiero rozkręca
Cytat:
Ponadto płyn spryskiwacza tylnej szyby leje się przed tylnym kołem, a nie na szybę ( wiadomo , że pękł, wymieniać cały, czy robić wstawkę)?
poświęć chwilkę na szukanie, takich problemów było trochę nawet w ostatnim miesiącu
osobicie chyba wstawiłbym kawałek wężyka neopremowego w okolice przejścia do tylnej klapy
Keny James napisał/a:
ale tylne dzrzwi po stronie pasarzera nie otwierają się od środka ( mechanizm nie działa)
najpierw sprawdź blokadę antydzieciową
jak jednak to nie to, to wystarczy zdjąć boczek drzwi. Mogło spaść cięgiełko z klamki, a może jest niedopasowane po prostu...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum