Wysłany: Czw Sty 10, 2008 19:38 Montaz kierownicy ze sterowaniem do radia
Tak sobie mysle od pewnego czasu, zeby do mojego Roverka 214 kupic taka kierownice i podpiac sterowanie do radia (JVC). I teraz pytanie odnosnie tego, czy nie bedzie z tym problemow? Wiadomo ze bedzie potrzebna kostka, pewnie kable trzeba bedzie pociagnac przez kolumne, czy moze byc kierownica od angielskiej 400tki? Nie rozni sie ona przypadkiem wielkoscia ani montazem od tej z 214?
kierownica z R400 nie pasuje do R200 - inne mmocowanie. Pozatym chyba są inne taśmy dla wersji z i bez sterowania radia. No i zapewne będzie potrzebny jakiś "adapter/interfejs" Był taki temat kiedyś poruszany.
Znalazlem taka do Rovera 200 - http://moto.allegro.pl/it...iem_radia_.html - jakas tasma jest w komplecie jak widac, pytanie czy to wystarczy. Mowisz o adapterze (kostce), zeby podlaczyc do radia?
jeśli chodzi o kierownicę i taśmę to pewnie ok, chociaż wolałbym skórzaną A co do radia ,t oraczej na samej kostce się nie skończy. Tam musi być po drodze jakieś urządzenie elektroniczne do komunikacji . Info na ten temat należy szukać na stronie producenta radia najlepiej. Sama kierownica ze sterowaniem nic Ci nie daje.
Jeżeli chodzi o JVC i Pioneera to trzeba miec na 100% adapter do podłączenia sterowania w kierownicy (kontaktowałem się z bezpośrednio z przedstawicielami tych firm). Niestety nie mam już symbolu tych adapterów ale koszt nie jest niski... ok 300 zł
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
jej autor zajmuje się car audio i jest tam o pilotach do radioodtwarzaczy - człowiek ten chętnie pomaga w różnych dziwnych sprawach. jak widać w dziale piloty większość z nich to banalnie prosta - kilka rezystorków i tyle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum