Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 10:38 [r25] polerka
Sam nie wiem czy temat sie nadaje do tuningu wizualnego no ale zapytam. Jaka według was jest najlepsza pasta polerska ? będe polerował polerką nie ręcznie. Ma ktoś w tym jakieś doświadczenie ? Podzielcie się doświadczeniem Pozdrawiam. i proszę podać gdzie ewentualnie mogę taką pastę kupić i za ile ?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 10:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak jak Markzo napisał dobra jest farecla G3 i do tego farecla G10( do wykonczenia) . Jak masz polerkę z regulacją obrotów to robisz tak: ustawiasz niskie obroty i zakladasz twardą gąbkę + farecla G3 oczywiscie na mokro, lecisz cały element. Potem zakładasz gąbkę miękką ( czarną ) + duża ilość wody + wysokie oborty i farecla G3 albo G10 ( w zasadzie całosc mozna zrobic dobrze fareclą G3)..to tak w skrocie.
ja po polerce kładłem mleczko nabłyszczające firmy BOLL ( tez tego lakiernicy używają) i kładłem to mechanicznie aby pozbyć się efektu hologramu + WOSK i masz zabezpieczony w miarę lakier.
Pomógł: 18 razy Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 224 Skąd: Międzylesie
Wysłany: Wto Wrz 06, 2011 10:21
do prac amatorskich, na potrzeby własnego auta, farecla g3 wystarczy. Dokładna praca maszyną, ewentualnie ręcznie i efekt zadowoli większość z nas.
A zawodowiec zajmujący się detailingiem do ręki tego nie weźmie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum