Brak podawania płynu do spryskiwacza na tylną szybę.
O ile udało mi się dowiedzieć Rover 25 posiada dwa silniki do spryskiwaczy- do przedniej szyby i do tylnej. Oba pracują. Próbowałem przetkać kompresorem i wyloty są ok. Po tym dosłownie skapnęły drobne krople wymieszane z korozją. Dalej jednak nic nie pomogło. Nie mam pojęcia w którym miejscu szukać zatoru w przewodzie do tylnego spryskiwacza, jak go usunąć?
Pozdrawiam
_________________ Krakowianin
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 13:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jedna ze złączek w wężyku doprowadzającym płyn do tylnego spryskiwacza to zaworek zwrotny, żeby płyn nie cofał się z powrotem do zbiorniczka. Możliwe, że się zapchał, ale nie pamiętam gdzie dokładnie jest ten zaworek.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 202 Skąd: Polska
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 14:11
Wlasnie u mnie ostatnio stalo sie to samo, wczesniej tylny spryskiwacz dzialal super no i widze ze na dolnej czesci wypustowej jest mokro od plynu spryskiwaczy i jakby lekko w bok lecial, ale nie ma takiego cisnienia.. jak sie zabrac do przeczyszczenia? nie chce czegos uszkodzic w mechanizmie..
a może standardowo złamał się wężyk w przepuście gumowym do tylnej klapy ten po lewej stronie mam na myśli ... ten po proawej też warto sprawdzić czy kable się nie poprzecierały
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum