Wysłany: Pon Sty 13, 2014 20:28 [R620Ti] Montaż tempomatu - da się ?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam.
Mam pytanie odnośnie doposażenia auta w tempomat ..
Da się Bo bardzo chętnie bym sobie doposażył auto w tempomat ale gdzieś coś kiedyś czytałem, że jest problem w jakiejś wersji silnikowej z zamontowaniem tempomatu..
Jak to jest w Ti ?
I jak już można jakoś bez większej spiny domontować to co mi jest potrzebne do tego ?
Nie wiem jak w R600, ale w R400 tempomat byl dostępny tylko właśnie z silnikiem 2,0T, więc chociażby tamten da się założyć, chociaż pewnie szybciej znajdzie się jakiś uniwersalny.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
dokładnie tak jak tronsek, napisał miałem na myśli serię T ale bez turbo, bo takie występowały w r400.
Tempomat jaki tam był to caałkiem podobny układ do uniwersalnych. Komputer jet nie zmieniony i nic nie ma do tego. Moduł tempomatu odczytuje prędkość pojazdu (nie jestem pewny czy z komputera, czy z impulsatora, ale to idzie ustalić) i reguluje przepustnicę za pomocą siłownika podciśnieniowego. Do tego dwa przyciski (tempomat on i set) no i dodatkowy czujnik sprzęgła (wcisnięcie hamulca brane z czujnika świateł). Tak to wygląda w R400- do zamontowania moduł, siłownik, czujnik sprzęgła i odczyt prędkości. no i z 10 kabli.
Nie wiem jak w R600 wygląda oryginał, ale też pewnie da się znaleźć w RAVE
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Tempomat jest tak prosty w R400 że można go wrzucić bez żadnego problemu jak napisał Marek.
Trzeba tylko dorwać kompletny a najlepiej R400 z tempomatem i wyrwać z niego co trzeba.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum