Wysłany: Sob Lut 09, 2008 15:36 [R216Si 97r] Tylne drzwi cięzko się otwierają
Witam
Mam problem z tylnymi drzwiami, a mianowicie od 'nowości' tj.od kiedy mam roverka , czyli od roku, tylne drzwi bardzo ciężko się otwierają, tzn. na raz idą normalnie, a później na tzw.drugi raz, już bardzo ciężko, nigdy mi to nie przeszkadzało bo raczej nikt nie użytkuje tylnej kanapy,co najwyżej jakieś zakupy ale od tygodnia drzwi (cały czas mam na myśli z oby dwu stron) zaczęły potwornie skrzypieć. Więc chciałbym zrobić porządek i z jednym i drugim przy okazji, czy też macie/mieliście podobne problemy? Co zrobić żeby drzwi normalnie lekko się otwierały i czego użyć aby było cicho? Użyć jakichś standardowych smarów, czy coś szczególnie polecacie na taką uciążliwość?
Z góry wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez piter34 Wto Lut 12, 2008 13:05, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 15:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wd40 to srodek penetrujaco/czyszczacy dobre na 'rozruch' a potem nasmarowac jakims wspolczesnym smarem a jak to nie pomoze to chyba cos musi krzywo byc ze stawia opor
pamietaj ze WD40 nie jest dobry na uszczelki i inne elementy gumowe, wiec radze szmate pod zawias, popsikac zeby rdza odeszla, wytrzec, troche wazeliny technicznej/oleju , poruszac drzwiami i na koniec smar na wszystko zeby wilgoc sie juz nie dostawala
u mnie jest ta sama bajka, przeczyściłem WD40 i wpakowałem wazeliny technicznej w ogranicznik oczywiście ale i tak szajsko chodzą te drzwi jakoś jakby nie chciałby sie domykać ale jak sie mocniej trzaśnie jest git
U mnie to samo. Strasznie ciężko się zamykają i otwierają. Czasami jest to denerwujące, bo często ktoś tylnych ni domyka, a później przednimi trzaska. Wydaje mi sięże to ogranicznik, ale nie studiowałem tego jeszcze.
Mam to samo (R200 8v), widze, ze to jednak częsty problem.
Myslalem, ze tylko u mnie bo kiedys tam roverek spotkal sie z kims od tylu.
U mnie ciezko chodza drzwi prawe tylne, lewe tylne raczej w normie choc do przednich, ktore zamykaja sie leciutko i cicutko im daleko.
Czy to tylko ogranicznik? i smarowanie cos pomoze czy moze z czasem tams ie cos odksztalca ?
pozdr.
Jacek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum