Witam. mam takie pytanie czy ktoś mógłby mi polecić jakiś dobry warsztat który regeneruje turbo za w miarę przyzwoitą cenę??? oczywiście mówię tu o wysyłce. jakie są koszty ile gwarancji nr tel? itp. dzięki wielkie wszystkim
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 20, 2008 12:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Lut 20, 2008 12:43
mam nadzieje, ze wybaczysz moje pytanie dodatkowe w tym temacie Otoz w moim 220SDI juz od chyba 2000 obrotow slysze jak turbina swiszczy. Gdzies tu na forum czytalem, ze to zle... czy to prawda? spadku mocy nie zauwazylem, dobrze sie zbiera. Mechanik powiedzial, ze kolo turbo jest troche oleju.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Sty 2008 Posty: 75 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sro Lut 20, 2008 12:47
ja też mam tam całe spocone i oleju też tam trochę jest. jeśli chcesz być pewny czy nie jest to regeneracji to odkręć węża co idzie od turbo do intercoolera. zobaczysz czy jest tam olej mozesz zapalić silnik i troszke dodać gazu.
Świst to normalna sprawa i nie jeden chciałby go słyszeć Co do oleju, to się nie martw, praktycznie każda turbina jest wilgotna. Dopóki Ci nie kopci, masz jeździć i się cieszyć !
Świst to normalna sprawa i nie jeden chciałby go słyszeć Co do oleju, to się nie martw, praktycznie każda turbina jest wilgotna. Dopóki Ci nie kopci, masz jeździć i się cieszyć !
No właśnie: coś sie dzieje z nia że chcesz regenerować leje sie z niej, olej Ci auto spala, kopci na niebiesko trochę oleju w weżach od turbo to norma. No chyba, że masz tam pół litra oleju U mnei turbo jest wilgotne ok momentu zakupu i jak narazie stan się utzrymuje i nie pogarsza. Mpozesz sprawdzić węże od turbo, czy czasem na opaskach nie puszczają.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Sty 2008 Posty: 75 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sro Lut 20, 2008 16:34
strasznie sie z niej leje olej ale raczej na zewnatrz. kapie olej na półoś. może to z odmy?? wszystko dziś wyczyściłem rozebrałem i będę patrzył z kąd się teraz będzie lało. a węże wszystkie sprawdziłem nie są pęknięte i dałem nowe opaski
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum