Wysłany: Sob Mar 15, 2008 00:36 [R75 wszystkie] Jak wygląda opona 205/50 R17 na feldze 17&qu
Cześć,
Pytanie jak w temacie. Wiem że do R75 nominal przy średnicy 17" to 225/45 R17 ale na węższej oponie wydaje mi się że tapicerka mniej trzaska,zaś wyższy profil to leciutka wygoda. Pytanie tylko czy nie będą wyglądać kretyńsko opony 205/50 R17" na feldze o szerokości 7". Bo jak ma to wyglądać dziwnie jak baloon to ja podziękuję i kupuję 225/45 .
Więc ?
_________________ Diaboł was zeżre!
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 00:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
gipsy trochę to głupio będzie wyglądało na felga7" z oponami 205 jak już to do teju felgi to 215 bo na naszych drogach ta 225 nie zdaje egzaminu jest za szeroka na nasze koleiny.
Nie wiem skąd to przekonanie, że na oonach 225 nie da się w Polsce jeździć... Ja mam takie opony i nie widzę żadnych negatywnych skutków a już najmniej wpadanie w jakieś koleiny. Chyba o tym, że te opony się nie nadają piszą ludzie, którzy ich nigdy nie mieli. Dlastego chce to zdementować bo opona 225 po pierwsze że ładnie wygląda, auto nabiera charakteru a po drugie trzyma się drogi pazurami. Jeżdżę bardzo dużo po Warszawie a wiadomo jak wyglądają tutaj drogi i nie mam problemów z koleinami a przynajmniej większych niż do tej pory. Dlatego uważam, że pisanie że 225 jest za szeroka bo wpada w koleiny to BZDURA!!!!!!!!!!!!!
Mój błąd mam 215 mam 215 ale to jest ta sama historia... o tych oponach też się nasłuchałem... Jedyna, Ty też masz 215 i chyba nie masz problemów z przyczepnością w koleinach, prawda? nie rzuca na boki?
Powiem szczerze że jak przesiadłem się z felg 15 cali z zimowymi oponami 195/65 na 16 calowe z letnimi oponami 215/55,poczułem różnice zarówno na plus jak i minus.Plusem jest to że autko"mocniej"trzyma się drogi i super wygląda,minusem jest to że czasami trzeba trzymać mocniej kierownicę bo potrafi uciekać na boki,choć teraz albo to ustało albo się przyzwyczaiłem i nie zauważam już tego.Generalnie jakbym miał ocenić czy warto przejść na większe i szersze koła,to z doświadczenia doradzam właśnie taki zestaw 215/55 R16,wtedy nie tracimy na komforcie jazdy a zyskujemy na wyglądzie(no i na lepszej przyczepności)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum