Zasilanie najlepiej prosto z akumulatora Instrukcji jest ogrom, najwięcej ma biblioteka: www.google.pl ... wpisz np. "car audio FAQ wzmacniacz" czy cokolwiek Ci jeszcze przyjdzie do głowy
pamietaj ze zasilanie jedna strona auta a sygnalowe mozliwie daleko nie zapomnij o odpowiedniej grubosci i bezpiecznikach. Uwazaj na miejsca gdzie kabel moze sie przetrzec bo Cie sie spawarka zrobi:P
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
pamietaj ze zasilanie jedna strona auta a sygnalowe mozliwie daleko nie zapomnij o odpowiedniej grubosci i bezpiecznikach. Uwazaj na miejsca gdzie kabel moze sie przetrzec bo Cie sie spawarka zrobi:P
W R25 masz tez te kostki do laczenia instalacji w dzrwiach?
A jak chcesz polozyc nowe kable do drzwi? Jesli masz pelna elektryke drzwi to mozesz miec niemaly problem
W R25 masz tez te kostki do laczenia instalacji w dzrwiach?
A jak chcesz polozyc nowe kable do drzwi? Jesli masz pelna elektryke drzwi to mozesz miec niemaly problem
Nam te kostki. Mam nadzieje że uda mi się wcisnąć gdzieś ten kabel przez tą gumę co biegnie wiązka do drzwi.
[ Dodano: Wto Maj 20, 2008 18:29 ]
Panowie jak lepiej będzie zasilaniem. Tak jak na rysunku?, czy ciągnąc dwa przewody od aku.?
_________________ pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez lineumaciel Sro Maj 21, 2008 22:15, w całości zmieniany 1 raz
pod czepiając sie do tematu mam pytanie, a zarazem prośbę podłączał może ktoś wzmacniacz w roverze 200 Jak tak czy macie jakieś zdjęcia tej instalacji lub jakieś pomysły jak przeprowadzić kable by były jak najmniej widoczne.
pod czepiając sie do tematu mam pytanie, a zarazem prośbę podłączał może ktoś wzmacniacz w roverze 200 Jak tak czy macie jakieś zdjęcia tej instalacji lub jakieś pomysły jak przeprowadzić kable by były jak najmniej widoczne.
ja jutro ciągnę cała instalacje w R25 porobię fotki.
[ Dodano: Sro Maj 21, 2008 23:02 ]
no nic byłem dzisiaj na zakupach..., cena przewodu zasilającego 20m2 powaliła mnie na kolana only 25zł za metr.
Jednym słowem za 6mb zasilającego 20m2 + 12 metrów głośnikowego + 10 mat bitumicznych + bezpiecznik na zasilanie + końcówki na kable + kabel radio - wzmacniacz, poszło 400zł
No nic siedzę dalej lutuje a jutro biorę się za montaż...
_________________ pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez lineumaciel Sro Maj 21, 2008 22:18, w całości zmieniany 1 raz
Taniej byloby gdybys kupil np zestaw Dietza. Masz 5m zasilania (20mm2), 1m na mase, chinch, oprawka i bezpiecznik. Ja biorac w zestawie ze wzmakiem dostalem ten zestaw za jakies 80 zlociszy
Taniej byloby gdybys kupil np zestaw Dietza. Masz 5m zasilania (20mm2), 1m na mase, chinch, oprawka i bezpiecznik. Ja biorac w zestawie ze wzmakiem dostalem ten zestaw za jakies 80 zlociszy
wiem wiem, ale powiem Ci że dość długo na to odkładałem więc postanowiłem zaszaleć zapewne przepłaciłem ale cóż...
Płacz i lament przyjdzie jak trzeba będzie kupić nowy wzmacniacz i radio..., dziś miałem okazje posłuchać sony i alpine. No i się wręcz zakochałem w alipne.
Ja jeszcze nawet nie dostalem sprzetu, a juz zapomnialem ze wogule za niego zaplacilem
Hertz+ Audison, kabelki Dietza i 8 mat APP= 930zl cena bardzo atrakcyjna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum