Wysłany: Wto Mar 25, 2008 11:29 [R420] Centralny...
Typ: D Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam,
Mam prosbe do uzytkownikow R400.
Chodzi mi o sprawdzenie czy przy zamykaniu drzwi pasazera zadziala centralny zamek?
U mnie to nie dziala a nie wiem jak powinno byc.
Zarowno przy zamykaniu kluczykiem jak i przy wciskaniu rygielka w drzwiach.
Z gory dzieki za pomoc.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 22:21, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 11:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie prościej doprogramować piloty??
ale jeśli chcesz by się włączał alarm musisz zasymulować zamknięcie auta kluczykiem, czyli fizycznie zamknąć zamek ( kluczykiem, albo z centralnego) i podać sygnał z krańcówki na bębenku (co się dzieje samo pry przekręceniu kluczyka)
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
W Płocku nikt mi tego nie zrobi a wydatek rzedu 200zl za pilota z programowaniem + koszty paliwa do jakiejs innej miesciny jakos mi sie nie usmiechaja
Mam pojecie o elektronice wiec sterowanie sobie zrobie bez problemu (w zasadzie sterownik z pilotem to juz mam) tylko pozostaje kwestia sposobu sterowania.
Czyli mam rozumiec ze jednoczesnie nalezy podac sygnal na silownik i na krancowke przy bebenku ?
jeśli chcesz aby się jednocześnie zamykał centralny zamek i włączał alarm to tak.
możesz też spróbować zagrzebać w centralce alarmu i podmienić jej sterowanie radiem, ale ZTCW to będziesz pierwszym kto się za to weźmie. możesz też spróbować podmienić całą centralkę, tylko najpierw musiałbyś wyśledzić sygnał do immo, albo go jakoś amputować...
Twój samochód - Twój królik
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum