Wysłany: Czw Mar 27, 2008 14:03 [R620] Immo z kodem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Po pierwsze nie wiem nawet czy dobrze temat nazwalem, nie wiem czy to sie w ogole nazywa immobilzer, jestem kompletnie zielony w tej tematyce ale sproboje jasno przedstawic temat. Mam w samochodzie przy podlokietniku czarna klawiaturke do wpisania kodu, na zdrowy rozum jest to immobilizer, podobno w wersjach holendrskich wszystkie rovery tak maja. Klawiatura jest podswietlona, costam nawet chyba mruga ale jest to oglnie nie aktywne. Nie mialem z tym jeszcze problemu zadnego, ale skoro to juz tam jest to mozna by sie zastanawoic nad ewentualna aktywacja kodu. Teraz rodzi sie zasadnicze pytanie: czy moge sam to zrobic?
Problemu szukalem na forum jednak nic nie znalazlem o tej sprawie.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 22, 2011 15:59, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 14:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hmm... Miałem coś takiego w R827, ale to było dokładane we Francji, nic nie wnosiło, a w Polsce nikt nie wiedział co z tym zrobić, to wymontowałem i zamieniłem na zwykłe immo.
Nie wpisałeś skąd jesteś. Jeśli z okolicy Warszawy to polecam firmę Sagitarius: http://www.sagitarius.pl/ - mają pojęcie o autoalarmach i Rover'kach, a jak się do nich przyjedzie to kasę biorą za konkretną robotę, a nie za poradę, czy drobiazgi.
Np. nic ode mnie nie wzięli za diagnozę nie włączającego się alarmu w R623 i odłączenie czujnika w zamku tylnej klapy, który był przyczyną problemu (fakt, że nie wymagało to jakichś badań, a raczej doświadczenia i pomysłu gdzie może być problem, ale w sumie teraz najwięcej płaci się za taką wiedzę...).
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Dzieki za szybka odpowiedz, wybiore sie do tej firmy jako ze mieszkam w warszawie Ktos mi kiedys wspominal o kodach serwisowych, ale to chyba mialoby malo sensu.. inne pytanie czy to jest warte zachodu bo te samochody i tak nie sa czesto (chyba w ogole) kradzione?
Co do kradzieży to wiemy od ówczesnego, że wg danych Policji do 2004 roku nie skradziono w Polsce żadnego, a teraz to raczej jeszcze mniejsze szanse, bo to nie autka, które można szybko sprzedać, a na części też się nie opłaca, bo tanich używanych części z Anglików są tysiące i na pewno bardziej opłaca się kraść VW, czy Ople niż Roverki, a poza tym Twój Roverek powinien mieć immo powiązane z pilotem do alarmu. Poszukaj wątków o tym - ja nie podpowiem, bo mam R623 z '95, a w '96 został zmieniony alarm i na tym nowszym się nie znam.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Ja niestety nie mam pilota taki mam wybrakowany ten model, mam wszystko poza pilotem, absem i klima...
Hmm masz racje, ten kod to chyba zostawie dla samego bajeru bo to tylko dodatkowa fatyga z wpisywaniem kodu, zupelnie niepotrzebna.
Chetnie bym sie zjawil, dzieki za info, ale niestety mam szkole (nie ma to jak zaoczne) przez cale dzien... no coz, nastepnym razem o ile wolny weekend bedzie to chetnie przyjade
edit: hmm godzina 20..? Zobaczymy
Ostatnio zmieniony przez Andrus Czw Mar 27, 2008 15:13, w całości zmieniany 1 raz
Chetnie bym sie zjawil, dzieki za info, ale niestety mam szkole (nie ma to jak zaoczne) przez cale dzien... no coz, nastepnym razem o ile wolny weekend bedzie to chetnie przyjade
Ale my się spotykamy o 20 i siedzimy tam do22, a czasem nawet do 3 nad ranem - myślę że nie masz zajęć tak długo.
Andrus napisał/a:
Ja niestety nie mam pilota taki mam wybrakowany ten model, mam wszystko poza pilotem, absem i klima...
Co do pilotów, to było kilka wątków - podobno da się je dorobić - musiałbyś poszukać w starszych wątkach forum.
Istnieje też plotka, że w R600 fabrycznie były dodatkowe piloty ukryte pod tapicerką bagażnika (informacja z jednego z serwisów w Wawie - muszę zapytać mariusza418, czy to prawda).
Dołożenie klimy i ABS'u to już większa robota, ale ostatnio chyba kolega NEOSS sprzedawał części do Twojego Roverka, to może by się coś dało uskładać.
hah, juz zorientowalem sie o godzinie, a wiec o 20 bede juz po szkole, zobaczymy co sie bedzie dzialo, jak okolicznosci pozwola to z przyjemnoscia zajrze
Poczytam o tych pilotach, juz cos czytalem nawet a jesli chodzi o ABS to nie wiem czy warto sie w to bawic.. brak ABSu nie jest taki zly, musze sie przyzwyczaic i nauczyc z tym obchodzic ale z tego co wiem mozna miec troche wiecej kontroli pod czujna noga, zwlaszcza na nierownych nawierzchniach, sniegu, lodzie, lisciach, blocie, szutrze itd...
jesli chodzi o ABS to nie wiem czy warto sie w to bawic..
Zartowałem.
Dołożenie ABS to naprawdę kupa roboty i ciężko to zrobić dobrze.
Tu juz nie chodzilo mi o te tanie czesci tylko ogolnie Kosztow w sumie nie znam, napewno tanio nie jest ale z drugiej strony bezpieczenstwa sie nie wycenia. Tak czy inaczej, nie jest tak zle bez tego....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum