Wysłany: Wto Mar 18, 2008 14:43 [216Si, 1997r]rozrusznik...
Witam,
chyba pada mi rozrusznik, stąd moje pytanko, jakiego rozrusznika mam szukać do mojego roverka i jaki ewentualnie jest koszt jego wymiany?
może ktoś robił taka naprawę na śląsku, jeśli tak to proszę napisać jaka cena i ewentualnie gdzie?
z góry dziękuje i pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 14:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Używanego nie kupuj, bo się nie opłaca. Oddaj swój do naprawy, a przynajmniej będziesz miał pewność, że masz zrobione. Regeneracja rozrusznika to koszt ok. 120 zł (oczywiście w zależności od tego co jest uszkodzone).
Ja też myslalem że mi rozrusznik padł... a tak naprawdę jakis przewód był nagnity (aluminium) i czasami rozrusznik nie łapał. Wymieniono mi go na nowy i smiga jak ta lala. Lepiej oddaj do naprawy .
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Silniki 1.1 oraz 1.4 miały rozrusznik o mocy 0,8 kW. Do 1.6 jest 0,9 kW, a do 1.8 jest 1 kW.
no to Piter mamy 1:1
roznia sie moca, ale sa w pelni zamienne rozstaw otworow itp
ten z 1.8 w 1.4 bedzie sobie jakos radzil
ale podejzewam ze ten z 1.4 w 1.8 tez da sobie rade
najgorsze jest to, ze to wloskie badziewie ma uzwojenia aluminiowe
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Witam, mi tez poszedł rozrusznik juz 2 raz, więc postanowiłem wymienić na nowy bo raz juz regenerowałem - wytrzymał pół roku padł2 dni po upływie pół rocznej gwarancji.
Proponuje skontaktować się z firmą BENDIX z łomianek, mają takie rozruszniki w dobrej cenie, sam od nich brałem i jestem zadowolony póki co, kupowanie uzywanych jak i naprawa bez conajmniej roku gwarancji to może być wyrzucenie pieniędzy...nigdy nie wiadomo na co trafisz.
Po co 2 razy płacić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum