Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Ostatnio kumpel zauważył że nie mam jednego światła stopu, więc trzeba było wymienić żarówkę. Pojechałem do sklepu, kupiłem żarówki, wymieniłem i ruszam... Niestety autko nie chce się rozpędzać Daje gazu a samochód toczy się tak jak bym jechał bez gazu Podnoszę nogę, deptam ponownie i już jedzie. Po chwili znów to samo brak jakiejkolwiek mocy! Oczywiście w myślach czarny scenariusz ( 2 miesiące auto i już do naprawy ) Dojechałem do domu chcę gasić samochód przekręcając kluczyk a silnik dalej chodzi Dopiero wyłączenie świateł spowodowało wyłączenie silnika! Odpalam jeszcze raz, gaszę a auto gaśnie dopiero po wyłączeniu świateł! W końcu stwierdziłem że wyjmę tą żarówkę przed chwilą wymienioną i... kłopoty znikły Okazało się że zamiast dwużarnikowej włożyłem jednożarnikową. Taka mała podmianka a tyyyle problemów.
Czy to normalne że pomylona żarówka może spowodować zgłupienie samochodu?
Dajcie znać czy ktoś miał coś podobnego.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 02, 2011 23:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 11:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 19:47
U mnie na LPG jest tak samo, tzn że jak są zapalone światła to sillnika nie da się zgasić kluczykiem, dopiero trzeba wyłączyć światła i silnik gaśnie. Nie przeszkadza mi to bo i tak mam dzienne, a gdy jadę akurat na światłach mijania to jest dobry przypominacz aby je wyłączyć, brzęczyk nie zawsze działa.
U mnie akurat to jest kwestia kompa który zapodaje prąd na pompę paliwa jeśli włączone są światła mijania, a że instalkę LPG mam podpiętą pod obwód pompy to silnik dostaje gaz i chodzi. Na benzynie pewnie wtryskiwacze są odłączane i silnik gaśnie.
U mnie na LPG jest tak samo, tzn że jak są zapalone światła to sillnika nie da się zgasić kluczykiem, dopiero trzeba wyłączyć światła i silnik gaśnie. Nie przeszkadza mi to bo i tak mam dzienne, a gdy jadę akurat na światłach mijania to jest dobry przypominacz aby je wyłączyć, brzęczyk nie zawsze działa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum