Dziś po zakupie wypatrzonego radia zabrałem się za jego montaż. Najpier nie chciało się zmieścić przez zwój kabli. Jak już udało mi się je upchnąć okazało się, że wyłącza się razem z wyjęciem kluczyka ze stacyjki (a tak nie chciałem). Wyjąłem więc, przepiąłem kable wg instrukcji i wsadziłem z powrotem. Zanim to zrobiłem sprawdziłem, czy wszystko już działa jak należy (działało). Podczas wsuwania okazało się, że nie zabezpieczyłem wszystkich kabelków i wydaje mi się, że było jakieśmalutkie zwarcie - radio już się nie włączyło, a do tego zniknął zegarek.
Spojrzałem na bezpieczniki, sprawdziłem odpowiedni i choć wydawało mi się, że był OK, wymieniłem go. Jednak to nie pomogło.
Efekt jest taki, że nie działą mi zegarek i radio. Podświetlenie zegraka jest, ale samych cyfr nie ma. Bezpiecznik, który sprawdzałem odpowiedzialny jest za radio, zegarek i zapalniczkę, a ta ostatnia działa. Po wyjęciu bezpiecznika nawet podświetlenie zegarka nie działa, a gdy jest włożony tak - stąd mój wniosek, że bezpiecznik jest ok.
Co zatem do k*** jest nie tak? Miałem się cieszyć nowym radiem, a tu kicha. Pomocy... proszę.
[ Dodano: Czw Wrz 20, 2007 08:00 ]
Już wszystko OK. Moje zdenerwowanie wzięło górę nad zdrowym rozsądkiem. Z pomocą przyszedł RAVE. Po obejrzeniu schematów układu elektrycznego przypomniałem sobie, że pod maską też jest puszka z bezpiecznikami. Po wymianie bezpiecznika nr 8 wszsytko wróciło do normy.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 20:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wlasnie mam dokladnie ten sam problem i tez przeczytalem rave, ale oczywiscie zlalem informacje o puszce pod maską. Jutro rano sprawdze bezp. 8. Przywrociles mi nadzieje, bo juz chcialem konsole rozbierac...
Tak, tylko ja podejrzewam podobnie jak Cherman mialem zle ulozone kabelki i za mocno wepchnalem radio i pewnie cus sie zwarlo...
Podlaczalem juz nie jedno radio i mnie troche zdziwil problem. W R400 zero problemu atu takie cos...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum