Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 567 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 23:00 [R100] Wyskakujący 2 bieg
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam, godzine temu pojechalem po narzeczona, ruszam spod swiatel lekko, wbijam 2 i wyskoczyla, mysle nie trafile mdobrze to poprawilem i juz bylo ok. Na nastepnych swiatlach to samo. Przy wyzszych obrotach niz 3.5tys nie wyskakuje jak sie mocniej przycisnie, ponizej trzeba trzmac mieszek zeby nie wywalalo biegu. Czy to synchronizator mogl pasc? Dodam tylko ze z tym biegiem od poczatku mialem 'inaczej' trzeba bylo mocniej dociskac zeby wchodzil, lekkie wcisniecie czasem nie dawalo wrzucenia biegu.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 00:15, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 23:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja mam podobnie, da się zmienic na 2gi bieg powyżej 3tyś obr , lub przez trzeci bieg, bo z 3go na 2gi nie ma problemu .
Metoda z międzygazem też pomaga , więc myślę że to sychronizator,
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 20:52 Re: [R100] wyskakujacy 2 bieg
Kamil Luczak napisał/a:
Witam, godzine temu pojechalem po narzeczona, ruszam spod swiatel lekko, wbijam 2 i wyskoczyla, mysle nie trafile mdobrze to poprawilem i juz bylo ok. Na nastepnych swiatlach to samo. Przy wyzszych obrotach niz 3.5tys nie wyskakuje jak sie mocniej przycisnie, ponizej trzeba trzmac mieszek zeby nie wywalalo biegu. Czy to synchronizator mogl pasc? Dodam tylko ze z tym biegiem od poczatku mialem 'inaczej' trzeba bylo mocniej dociskac zeby wchodzil, lekkie wcisniecie czasem nie dawalo wrzucenia biegu.
Kamilu nie zapominaj że ten samochód przeżył 2krotnego mised shifta a biegi zazwyczaj zmieniane były przy odcięciu Podejrzewam, ze Ci się skrzynka kończy po malutku a dokładniej synchronizator
Załóż sobie PG1 z torsenem. Tak btw to przy VVC obowiązkowo powinna być PG1....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum