jechałem sobie jak przykazano, prostą jak trasa łazienkowska i pustą jak pustynia drogą deczko za Pułtuskiem w stronę Ostrołęki dzisiaj, kiedy to nagle... z zaparkowanej przodem do kierunku jazdy srebrno-złotej Vectry wychynął lizak, po jakimś stumetrowym wysiłku w celu zatrzymania auta i cofnięciu się do nich o te sto metrów otrzymałem 500 PLN i 10 pkt suszarnia bezpośrednio na przeciw mnie, przez szybę, zdradziecko.... co za czasy.
PS. 150 miałem ledwo, dobrze ze się dopiero rozpędzałem
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 19:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Eee... Nic więcej niż juz dostał - za przekroczenie to zawsze będzie 500 zł i 10 pkt.
Czasem da się na 400 zł dogadać, bo znikome zagrożenie itp.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
możesz się tylko cieszyć, że nie wycelowali w Ciebie jak robiłeś sprint od 120 do 200 na 5-tce, wtedy punktowo byś miał chyba niezłą kumulację
Jechałem akurat firmowym focusem, ehhh jeszcze nigdy mnie nie drapnęli prywatnym autem, zawsze kur.... służbowe wyjazdy. (zawsze zabrzmiało jak bym nie wiadomo ile już naprzekraczał, a to ledwie chyba 3 mandat przez 14 lat)
Kiedyś widziałem w UWAGA PIRAT jak gość dostał 13pkt. Ale bardzo się z nimi kłócił i chyba dlatego.
Ale to za coś jeszcze - kumulacje jak najbardziej działają, natomiast jeśli to tylko była prędkość to maks 10 pkt. i 500 zł.
Ja kiedyś załapałem się na 12/700 (oprócz prędkości było jeszcze "niewłaściwe użycie świateł drogowych" - mrugałem, bo kilometr dalej stałą druga suszarka), ale byłem w fantastycznym humorze (szef dwie godziny wcześniej pozwolił mi jechać na narty) i miło się z panami rozmawiało, więc skończyło się na 10/400.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
A mnie zastanawia jak to jest , czy mandaty sie kumuluja czy nie? Do tej pory bylem przekonany, ze za jednym razem nie mozna dostac wiecej niz 10pkt, jednak z tego co Maciej piszesz wynika, ze chyba jednak sie mylilem...
Wysłany: Wto Kwi 22, 2008 19:59
hoosar napisał/a:
A mnie zastanawia jak to jest , czy mandaty sie kumuluja czy nie? Do tej pory bylem przekonany, ze za jednym razem nie mozna dostac wiecej niz 10pkt, jednak z tego co Maciej piszesz wynika, ze chyba jednak sie mylilem...
Się myliłeś, mi kiedyś pan policjant wyliczył chyba 27 pkt. za jednym razem i chciał zabrać prawo jazdy (podwójna ciągła, przejscie dla pieszych, skrzyzowanie, roboty drogowe, a ja wyprzedzałem tira, tuż przed nosem stojącego na poboczu lekko zdziwionego policjanta na motorze). Fakt, ze po stanadrdowych gadkach o pracy w budżetówce, szczerym żałowaniu za grzechy i obietnicy prawdziwej poprawy skonczyło się na 5 pkt i 300zł (policzył tylko podwójną ciągłą).
Co do mojej sytuacji to nie wiem czy go dobrze zrozumiałem, ale on dodawał podwójną ciągłą plus zakaz wyprzedzania, zastanawiam się czy to się liczy oddzielnie? ale nie chce mi się szukać w kodeksie
_________________ Zdrowy sen nie tylko przedłuża życie, ale i skraca dzień roboczy.
Co do mojej sytuacji to nie wiem czy go dobrze zrozumiałem, ale on dodawał podwójną ciągłą plus zakaz wyprzedzania, zastanawiam się czy to się liczy oddzielnie? ale nie chce mi się szukać w kodeksie
Tak, oddzielnie, bo łamiesz dwa znaki - pionowy zakaz wyprzedzania i poziomy - podwójną ciągłą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum