Wysłany: Wto Kwi 22, 2008 09:32 [R416] Problem z pracą silnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam
Mam problem Mój roverek jakoś dziwnie pracuje na jałowym biegu tak jakby nie pracował na wszystkich cylindrach Jak przerzucam z 1 na 2 to przy niskich obrotach tak do 2,5 tyś. strasznie szarpie jak lekko wcisnę sprzęgło to przestaje lub jak mocno wciskam gaz, ale czasami trzeba zjechać np. ze skrzyżowania powoli i wtedy są problemy. Dzieje sie tak co 3 raz ale jest to bardzo denerwujące no i przy mocy 112 KM to jakoś słabo się zbiera. dodam jeszcze, że wymieniłem :
przewody
kopułkę
palec
świece są w porządku więc zostawiłem. Pomocy juz nie wiem co mam zrobić
Dodam jeszcze, że niecały rok temu robiłem remont silnika koszt 2000 tyś. zł
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Sty 14, 2011 00:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 22, 2008 09:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam!
Kilka postów niżej opisałem podobny problem z moim roverkiem! Z tym że diesel. Ale objawy ma bardzo podobne i sam nie wiem co robić! Ja kupiłem swojego 4 miesiące temu z francji ale już nie mam pomysłu co robić!
LukasSzefo [Usunięty]
Wysłany: Wto Kwi 22, 2008 10:04
Czytałem, że przeczyszczenie przepustnicy może coś pomóc, albo to jest problem z sondą lambda, a przy tym moim remoncie mechanicy powiedzieli mi że mam silniczek krokowy uszkodzony więc to może jest jego wina. Kurde tak polubiłem ten samochód zresztą to jest mój pierwszy ale tyle z nim problemu
a przy tym moim remoncie mechanicy powiedzieli mi że mam silniczek krokowy uszkodzony
Silnik krokowy nie pełni żadnej funkcji podczas przyspieszania.
Jeżeli nie masz problemu z wolnymi obrotami, obrotami ssania oraz nie ma szarpań przy odejmowaniu gazu, to krokowiec jest OK.
LukasSzefo napisał/a:
dodam jeszcze, że wymieniłem :
przewody
kopułkę
palec
świece są w porządku więc zostawiłem. Pomocy juz nie wiem co mam zrobić
Cewka zapłonowa może jeszcze tutaj robić zamieszanie...
LukasSzefo napisał/a:
Dodam jeszcze, że niecały rok temu robiłem remont silnika koszt 2000 tyś. zł
Z jakiego powodu i przy jakim przebiegu?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum