Wysłany: Sob Kwi 26, 2008 13:45 [R25 2.0 iDT 2000] Jaki pasek rozrządu. Kupic oryginalny??
Czy warto zainwestować w orginalny pasek rozrządu do diesla? Pytam dlatego, że właśnie remontują mi silnik po zerwanym pasku GATES po przejechaniu 45 kkm.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 26, 2008 13:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ok. Dziękuje bardzo za odpowiedź. Teraz mam problem z rolką napinającą pasek pompy wtryskowej - na dzień dzisiejszy nigdzie nie mają albo nie pracują . Jakby ktoś coś wiedział na temat rolki SKF VKM 17305 albo oryginał LHP 100940 bardzo proszę o info.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 24 Skąd: Racibórz
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 08:52
Firma GATES, tak około 8 m-cy temu pisała na łamach ( nie pamiętam jakiej gazety) iż ktoś podrabia Ich paski. W związku z tym należy sprawdzić czy pasek nie jest szyty, GATES nie szyje swoich pasków. W związku z tym kupuję Cont Tech( z konikiem).
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 07:11
skoro Gates podrabiają to może Mitsuboshi? ma dobrą opinię w necie, właśnie taki kupiłem, stary miałem hondowski, ale nie wiem czy to jeszcze oryginalny fabryczny przeżył 210tyś km czy ktoś wymienił na oryginalny hondy.
U mnie zerwał sie pasek Mitsuboshi!!! Przepraszam firmę GATES ale tak mnie w warsztacie wprowadzili w błąd. Teraz czekam na rozpatrzenie reklamacji w Interkarsie. Kosztowało mnie to ponad 2000PLN.
Tak. Wymieniony został cały komplet. Mój pech polega na tym że, zmienił sie właściciel warsztatu w którym robili mi wymiankę i musze sam "bojować" z Interkarsem.
Nie musisz sam... Rzecznik praw konsumenta pomoże jeżeli firma robić będzie opory... (chyba że słaby rzecznik)
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Nie Lip 06, 2008 04:11
bora napisał/a:
U mnie zerwał sie pasek Mitsuboshi!!! Przepraszam firmę GATES ale tak mnie w warsztacie wprowadzili w błąd. Teraz czekam na rozpatrzenie reklamacji w Interkarsie. Kosztowało mnie to ponad 2000PLN.
Wydaje mi się, że Mitsuboshi nie robi paska do R25
[ Dodano: Nie Lip 06, 2008 05:13 ]
piter34 napisał/a:
Oryginalny pewnie też jest GATES (z nadrukiem MG-ROVER). Ja kupuję ContiTechy zazwyczaj.
Chyba na ostatnim spocie Gawin mówił, że w jego R25 pękł własnie pasek Contitech.
fatimex otworzył sklep internetowy ale to jedyna nowinka ceny (filrt powierza za 80PLN ) i pewnie obsluga klienta pozostały na starym poziomie koniec OT. Snoppy nie kupuj tam więcej W intercrsie dostałbys pewnie 2x taniej owa rolkę
[ Dodano: Nie Lip 06, 2008 12:06 ]
taaa zestaw do rozrządu do diesla to jakieś 1400PLN ochu.&^%li chyba. no comment ehh brzydkie słowa mi się cisną na usta ......
Brt, wiem wiem, ale teraz to już 'po ptokach'... Zresztą, wtedy nie miałem za dużego wyboru, bo tylko u nich ta rolka była dostępna. Na szczęście zaoszczędziłem na montażu, bo szwagier jest mechanikiem
pompa wody 800!!!!!!!!!!!!
pompa sprzegla 1600!!!!!!!!!!!
Mysla ze czesciami do Rolsa handluja??
ja szukam panewek nadwymiar do KV6 po wybuchu pompy oleju i tez nigdzie nie ma.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Chyba na ostatnim spocie Gawin mówił, że w jego R25 pękł własnie pasek Contitech.
Moja R600 jest/była właśnie w serwisie na wymianę uszczelniacza wałka rozrządu (nie wymieniłem 2 lata temu przy wymianie rozrządu i zaczęło cieknąć...) i siłą rzeczy trzeba było zdjąć i wymienić pasek rozrządu i pasek wałka balansowego. Pasek rozrządu był nadpęknięty solidnie w jednym miejscu... Firma -> Contitech
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Pasek rozrządu był nadpęknięty solidnie w jednym miejscu... Firma -> Contitech
Ja mam zalozony komplet Contitecha a mam 3 krotnie wieksze prawdopodobienstwo awarii Podobno taka dobra firma a widze ze juz zadnej marce nie mozna ufac,wszystko made in china
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum