Wysłany: Czw Maj 01, 2008 14:03 [R200 1,4Si 97'] Impulsator?
Mam problem, nagle przestał mi działać prędkościomierz. pierwszy do wymiany poszedł impulsator bo przewody i kostka wyglądały na dobre. Wymieniłem sam impulsator i niestety nie pomogło Muszę chyba przyjrzeć się dokładniej jego napędowi, i mam dylemat, jak wykręcę napęd impulsatora, to będzie ciekł tamtędy olej? Trzeba go spuścić przed demontażem?
Druga sprawa, jak dokładnie sprawdza się paluchem tarczkę w skrzyni napędzającą mechanizm impulsatora? Głęboko trzeba palucha tam wsadzić? Gdzieś czytałem, żeby podnieść na lewarku przód auta i po włożeniu palucha pokręcić kołem. Co paluch powinien odczuwać gdy jest wszystko dobrze a co jeśli coś jest nie tak?
Trzecia sprawa, jak podepnę impulsator pod kostkę ale nie zamontuję go w jego napędzie i po włączeniu zapłonu zacznę kręcić palcami jego trzpień to czy na prędkościomierzu strzałka w jakiś sposób się ruszy? Szybko to się musi kręcić? Ktoś pisał o nawinięciu nitki na ten trzpień? Kręcenie palcami nie wystarczy?
_________________ Rover 200Si 1,4 kat 16V 97' - Nightfire
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 14:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum