Wysłany: Nie Maj 04, 2008 15:28 [R200i, 97r. + LPG] Odpalanie
Witam,
Panowie, mam następujący problem. Auto czasem na benzynie nie chce odpalic. Nie ma reguly kiedy i czy sie to stanie. Np. na zimnym odpala, jeżdzę sobie pół dnia (w międzyczasie odpala normalnie na benzynie. Aż tu nagle kręcę i kręcę a tu nic - rozrusznik kręci normalnie, aku OK, pompa pracuje).
Wtedy robie tak - odpalam na LPG i ruszam dosłownie - 1-2 metry i gaszę auto. Proba odpalenia na benzynie i tu... ZASKAKUJE!!!
Co najmniej jest to dla mnie dziwne. Za każdym razem jest tak, jak opisalem... czyli po odpaleniu na LPG na NoPb odpala bez problemu...
czy ktos wie o co moze chodzic??
PS.
1. świece sprawdzone
2. przewody wymienione
3. cewka sprawdzona
4. rozdzielacz wymieniony
5. kopułka wymieniona
pozdrawiam Was
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 15:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam
Napisz jaki masz gazik ja miałem podobny efekt. Jeździłem na gazie zostawiam auto na noc i rano lipa trzeba kręcić i kręcić auto nie chciało zapalać. Wyłączyłem gazik na kilka dni i pojeździłem na PB i co? auto paliło na cyk. Wiec przyczyna znaleziona coś z gazem wstawiłem do gazownika który sie zajmuje moim autem powiedziałem co sie dzieje. Poprzestawiał coś na wtryskach i od tamtej pory jest OK. Pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum