Wysłany: Pią Maj 01, 2009 15:38 [R416 LPG] Jak zdjąć skrzynie biegów? PILNE!
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam serdecznie , chciałem zdjąć skrzynie biegów w moim R żeby wymienić simmering wału korbowego od strony skrzyni bo cieknie mi nim olej, tylko mam problem z odłączeniem tych dźwigienek od zmiany biegów, nie mam pojęcia jak je sie zdejmuje, skrzynia wisi juz tylko na jednej śrubie, ale musze te dzwigienki odłączyć - tylko jak?
Ostatnio zmieniony przez Adrian Pią Cze 24, 2011 19:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 15:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 15:41 Re: [R416si LPG 96'] Jak zdjąć skrzynie biegów? PILNE!
r_afal napisał/a:
Witam serdecznie , chciałem zdjąć skrzynie biegów w moim R żeby wymienić simmering wału korbowego od strony skrzyni bo cieknie mi nim olej, tylko mam problem z odłączeniem tych dźwigienek od zmiany biegów, nie mam pojęcia jak je sie zdejmuje, skrzynia wisi juz tylko na jednej śrubie, ale musze te dzwigienki odłączyć - tylko jak?
a one nie sa przypadkiem na takich kulach jakby mocowane ?
bo jak tak to musisz podważyć z 2 stron i powinno zlesc
dokładnie to są takie kule włożone w dopasowany otwór, jeden już z głowy bo go połamałem, bo chciałem go wybić a nie podważyć. Z drugim mam jeszcze problem, bo nie moge go podważyć, kiepski dostęp, ale nic idę próbować.
Chyba że są jeszcze jakies inne opcje (łatwiejsze)?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum