Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
witam mam problem pokazalo mi blad czujnika polozenia walu ale nie wiem gdzie sie on znajduje w tym silniku. Znalazlem na Forum ze w 2.0 Disel jest pod pokrywa silnika niedaleko wlewu oleju a w tym?? Prosze o pomoc. Dzieki
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 10, 2010 21:20, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 21:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hej. Czujnik położenia wału bedzie gdzieś w okolicy koła zamachowego. W dieslu jest z tyłu silnika nad prawą półosią (dostęp z kanału). Całkiem możliwe, że u Ciebie też bedzie w tej okolicy
Ściagnij sobie RAVE:
http://www.roverki.pl/mod...ies=Technika#30
i w nim napewno bedzie pokazane gdzie sie znajduje
wykrecilem jakis czujnik, napisane jest na nim BMW i jakies cyferki, tylko po tym co piszecie to nie wiem czy dobry wykrecilem... zanaczylem miejsce tego czujnika na czerwono na zdjeciu http://www.wrzuta.pl/obraz/ztteLSghJV/czujnik
czy to ten czujnik? oczywiscie chodzilo mi o czujnik polozenia walu korbowego.
kamiloski88, ja na swoim czujniku położenia wału korbowego miałem logo Rover, więc nie wiem czy to ten czujnik.
Czujnik położenia wałka rozrządu mieści się tam gdzie napisała koleżanka SeniorA,
+ przy pokrywie walka rozrządu od strony przepustnicy(łatwiej będzie znaleźć)
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 19:11
Temat dotyczył silnika V6 i jest nieporozumienie , bo kamiloski88 pyta chyba o diesla.
[ Dodano: Sob Lut 28, 2009 19:36 ]
W V6 jest w skrzyni , a w dieslu w bloku silnika . Obydwa przy łączeniu skrzyni i bloku.
Dotyczy czujnika wału korbowego.
u mnie w sklepie motoryzacyjnym powiedzili mi ze cena bedzie kolo 200 zlotych, dzis zamowilem na jutro powinno byc, zobaczymy ile powiedza jak bedize na miejscu.
Pani w sklepie motoryzacujnym sprowiadzila troche inny czujnik, jakas podrubke z kabelkiem, ktory zupelnie nie pasowal... jego cena byla 180zl dzis zamowila oryginalny, taki sam jaki byl, z BMW cena 274 zl...
ostatecznie dzisiaj przyszedlem do sklepu i zostalem mile zaskoczony, bo za oryglinalny, taki sam czujnik ktory sprowadziala Pani, powiedziala mi 197zl a nie jak wczoraj 274!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum