Wysłany: Nie Maj 18, 2008 11:19 [R820] Wycieraczki
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam,
właśnie wróciłem z niedzielnej przejażdżki, a tu pod domem wycieraczki się zacięły
Jest okropna ulewa, więc pod chmurką raczej nic nie zdziałam i nie wybadam przyczyny
Witam, widzę że podobny problem co w moim R200 Si, więc dopiszę się tutaj, bo nie chcę zakładać nowego tematu.
W moim przypadku jest, że wypada ramie przesuwające wycieraczki, zakończone kapelusikiem (nie wiem jak to nazwać) z kulki od ramienia silnika, czy jest na to jakaś rada ? już nie mogę, bo co jakiś czas (1,2,3,4,5 dni a nawet jednej jazdy) to wypada, zależy czy jadę po dziurach. Serdeczne dzięki za odpowiedzi.
możesz spróbować wydłubać tą kulkę z łącznika, i wstawić zamiast niej śrubkę z tuleją plastikową, albo po prostu wywiercić malutki otworek i przykręcić śrubkę z duża podkadką żeby nie wypadało....
względnie wymienić całość na nowsze
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Jak na razie to zalałem plastikiem i jakoś się trzyma, ale planuję już pomału zakup całej nowej(o ile idzie dostać) przekładni
Edit:
Jednak takie zalanie plastikiem pomaga, do dnia dzisiejszego wycieraczki chodzą. Znalazłem na allegro taki cały mechanizm za 50pln, tylko nie wiem czy w to inwestować, bo jak by nie było to też to jest używane i nie wiadomo ile pochodzi
Ostatnio zmieniony przez vanetten Wto Lip 01, 2008 08:06, w całości zmieniany 1 raz
roboo [Usunięty]
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 15:17
A jednak wyrobiło się mocowanie cięgiełka na tej kulce przy mechanizmie przeniesienia napędu z silniczka na wycieraczkę prawą (w związku z czym lewa też nie działa).
spytaj Tomiego, jeśli on nie znajdzie to już tylko szroty
albo podaj wymiary, to może się uda dorobić...
albo może te plastikowe końcówki się da wymienić...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum