Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Od 8 miesięcy jestem posiadaczem Roverka 75 2.0 cdt 99r. Wydaję mi się że mam bardzo poważny problem, jakiś czas temu zauważyłem w zbiorniczku wyrównawczym maź wyglądającą jak mieszanina oleju z płynem chłodzącym! Pomimo tego samochód jeździ jak jeździł, nie stracił mocy, z rury nie leci biały dym a olej jest czarny jak zawsze!
Czytałem sporo postów na ten temat ale wszystkie dotyczyły benzyniaków!
POMóżCIE!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Gru 13, 2010 02:20, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 18:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam ciebie. Na początek radził bym tobie zmienić ten płyn. Czasami jest tak że nie wszystkie płyny się ze sobą mieszają, podczas wymiany płynu stary mugł nie zejść do końca i może się tobie zrobić kaszka, tak jak w przypadku olejów silnikowych. Dobrze by było przepłukać cały układ i zalać nowym płynem. A jeśli to ne pomoże to zostanie tobie tylko uszczeleczka pod głowiczkom .
Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Lut 2006 Posty: 204 Skąd: 33- 300 Nowy Sącz
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 22:38
Zgadzam sie z kolegą aczkolwiek dodam że może mało poruszasz się wozem i czasem przez to że auto stoi wszystko zastyga i w momencie rozruchu i rozgrzania silnika pod wpływem temp. wszystko spływa do zbiorniczka. Proponuję wymianę płynu a jeżeli to nie pomoże a często autko jest w ruchu to niestety uszczelka, lub nie baj Boże blok
To jest zastanawiające że wszystko poza tym jest ok! Nawet temperatura nie skacze, po rozgrzaniu utrzymuje się cały czas w połowie!
Czy ktoś może miał taki przypadek? Nie licząc benzyniaków!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum