witam, chcę trochę lakierek odświeżyć, sprzęt mam, wiertareczka i wkładka z gąbki tylko zastanawiam się jakiej pasty używa się do polerki, bo raczej nie tempo czy mleczka, ma ktoś tutaj może trochę wiedzy w tym temacie?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 13:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dobrze umyć i spłukać brud. Sprzęt- wolnoobrotowa wiertarka. wkładka z gąbki. Na gąbkę trochę tempo + mleczko i do pracy. Jak odrobinę wyschnie to poler ręcznie. U mnie 2 osoby to trwało jakąś godzinę raz na jakiś czas można stosować taki zabieg nie ma osoby ktora by sie nie ogladnela na ulicy za autem
W poniedziałek idzie na profesjonalna polerke a później 2 warstwy wosku na zlocik powinno byc gotowe
Mój w środę. Woskowanie ręczne będziesz sam robił?
nie wiem czy przed zlotem dostanie wosk dzisiaj zawiozlem R do kuzyna musi mi sciagnac zderzak, żebym wstawił siatki, wyciąć katalizator, spasować lampe i zrobić polerke.
Co do woskowania to na pewno kupię porządny wosk koloryzujący, teraz ręcznie używałem tego który został mi jeszcze z fiesty ale myśle nad kupnem czegoś porządnego
kiedys polerowałem malacza były to produkty z grupy 3G kupowane w bogato zaopatrzonym sklepie z lakierami itp materiałami do lakierów. Ze względu na to, że to było naprawdę dawno nie wiem czy taki produkt jeszcze istnieje. Brałem wtedy 2 albo 3 rodzaje ziarnistości.
_________________ NIE POTRAFISZ PRZECZYTAĆ TEGO TEKSTU, WCIŚNIJ Ctrl +
ostatnio spotkalem sie u dwóch lakierników z pasta universal, pudelko jak po pascie BHP. ALe nie wiem co i jak dokładnie. Polerke mechaniczna trzeba potrafić osłużyć bo można lakier przypalić
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
To ja już tym razem z domu i z normalnego PCta. Małe sprostowanie odnośnie mojej wcześniejszej wypowiedzi to miało być pasta polerska "farecla G3" i nadal jest w sprzedaży.
_________________ NIE POTRAFISZ PRZECZYTAĆ TEGO TEKSTU, WCIŚNIJ Ctrl +
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum