Wysłany: Sob Maj 17, 2008 17:30 [R200 1,4Si 97r] wąż chłodnicy
witam, właśnie spotkała bardzo nie przyjemna rzecz otóż pękł mi wąż chłodnicy. Jest to górna część ta która wychodzi ze zbiarniczka wyrównawczego o małej średnicy i łączy się z tym grubszym który z jednaj strony wchodzi do chłodnicy a z drugiej do silnika. Wie może ktoś gdzie mogę kupić taki wąż?. Bo troche już szukałem i nikt nie ma takiego węża. Jest to łączony wąż, bo wersja auta. jest z klimatyzacją. Proszę o pomoc, gdyż w ogole bez wymiany tego węża nie będę mógł jeździć.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 17, 2008 17:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Szukałem dzisiaj na giełdzie w Poznaniu i nikt tego nie ma. A tomateam nie ma tego w ofercie. Tam sprawdzałem na samym początku bo już kilka rzeczy tam kupowałem. Jeszcze jutro zadzwonie ale tracę już nadzieje na uruchomienie auta, a bez tego ani rusz.
Pomógł: 22 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 387 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 20:36
Tigernp napisał/a:
Szukałem dzisiaj na giełdzie w Poznaniu i nikt tego nie ma. A tomateam nie ma tego w ofercie. Tam sprawdzałem na samym początku bo już kilka rzeczy tam kupowałem. Jeszcze jutro zadzwonie ale tracę już nadzieje na uruchomienie auta, a bez tego ani rusz.
Znajdz na Allegro kogos kto sprzedaje czesci z Rovera 200, i pytaj konkretnie. Chyba nie masz innego wyjścia...
Powodzenia,
Mariusz
ja jesli bym nie znalazl, to dorobilbym sobie taki metalowy trojnik np z rurek miedzianych CO
oczywiscie trzeba to dac komus do polutowania na twardo, jedyna wada to wiecej opasek w ukladzie dokladnie o 3
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
tylko te zaciski koroduja, mecza sie, luzuja, zapominaja sie dokrecic
im wiecej polaczen tym wiecej potencjalnych nieszczelnosci i newralgicznych punktow
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Dziękuje za wasze rady, oczywiście wysłałem już chyba ze 30 zapytań do różnych osób z allegro odnośnie tego węża i czekam za odpowiedzią. Już myślałem odnośnie wstawienia jakieś rurki i zacisnąć obejmami ale to pęknięcie jest na zgięciu i trudno jest dobrać takie kolanko i średnice. Juź byłem w instalatorskim i nic nie mogłem dopasować. Kurcze jeden głupi wąż i takie auto jest bezużyteczne :-(
Dziekuje bardzo za wasze rady. Dzisiał dostałem wąż w tomateam był jedyny jaki posiadał ale nie był wyszczególniony w ofercie. Po rozmowie sprawdził i okazało się , że posiada. Jeszcze raz wszystkim dziękuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum