Wysłany: Czw Maj 08, 2008 19:10 [R420] Immo blokuje zapłon
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
witam. mam problem w swojej 420 sdi. a mianowicie od dwoch dni nie dziala moj immo, a wiec co za tym idzie nie moge odpalic mojego roverka. sprawdzalem pilota (wczesniej zaskakiwal raz na kilka razy), wymieilem baterie i po tym czasie nie dziala w ogole. poradzcie co mozna zrobic aby odlaczyc immo, bo mam z nim ostatnio sporo problemu. jak pisalem wyzej moim jedynym wyjsciem jest odlaczenie immo. czy i jak mozna to zrobic???
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 16, 2011 21:42, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 08, 2008 19:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Pią Maj 09, 2008 09:44
maniutek napisał/a:
sprawdzalem pilota (wczesniej zaskakiwal raz na kilka razy), wymieilem baterie i po tym czasie nie dziala w ogole.
a moim zdaniem winne są mikro przełączniki w pilocie, dlatego zaz łapie, a raz nie. To badziewie lubi korodować. Rady są dwie, albo wymiana (jeśli nie boisz się putownicy to dasz radę), albo rozebracprzełączniki (delikatnie) i wyczyścić. Mały koszt lub zaden, a jest pewność że będą łączyły jak trzeba.
No, chyba że immo siada...
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
skoro wcześniej działał co jakiś czas to niech odepnie klemę, podłączy ją jeszcze raz do akumulatora, a obok samochodu niech stoi osoba z pilotem w ręku i niech naciska cały czas przycisk otwierania drzwi (naciska i puszcza). A po dokręceniu klemy przycisk od zamykania. Jak to nie pomoże to znaczy że pilot do d...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum