Wysłany: Pią Cze 06, 2008 16:28 [214Si '97] Problem z olejem + wspomaganie?
Wiatm, wczoraj ojciec wymienił mi olej w roverku, dzisiaj rano sprawdziłem szabelką, a tu jakiś centymetr pod minimalną kreską. Ile tam jeszcze wejdzie, żeby było dobrze? Bo nie wiem ile dokupić.
Problem drugi dotyczy prawdopodobnie wspomagania. Otóż jak na wolnych obrotach ruszam samochodem, albo nawet stoje w miejscu i kręce kierownicą, to słychać takiebuczenie, no i takie drgania na kierownicy lekkie. Zauważyłem to przy zawracaniu.Sprawdzilem poziom płynu, no i jest ok, tak na wartości max. To buczenie to tak sporadycznie daje o sobie znać, no ale lepiej sie wcześniej zająć tym, co to może być?
_________________ KCNBM
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 06, 2008 16:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To buczenie nie pojawia się czasem przy maksymalnym (do oporu) skręceniu kół?
Jeżeli tak, to chyba raczej norma - też tak miewam (i chyba wszystkie auta, z którymi miałem do czynienia).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum