Wysłany: Pon Cze 02, 2008 17:05 [Rover 214 SI, rok 98] Brak iskry
Witam,
Mam problem z moim roverkiem, brakuje iskry. wymieniłem cewkę na nową oraz używany czujnik położenia wału (nie mogłem znaleźć nowego). Dalej nie odpala. Sprawdzałem napięcie podawane przes komputer to nawet po wyłączeniu zapłonu, komputer nadal podaje napięcie. Czy to jest wina komputera?? Jeśli tak to gdzie w okolicy szczecina jest jakiś magik od komputerów rovera??
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 17:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a bezpieczniki sprawdzone
komp przez chwile po wylaczeniu zaplonu podtrzymuje napiecie, kiedy je "zdejmuje" slychac charakterystyczne odpuszcenbie przekaznika glownego
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Sprawdż czy kluczowane są wtryski, jeśli tak i masz zasilanie na cewce to uszkodzony prawdopodobnie sterownik. Zakładamy że to co masz wymienione jest dobre i wiązka jest nieuszkodzona.
Sprawdż czy kluczowane są wtryski, jeśli tak i masz zasilanie na cewce to uszkodzony prawdopodobnie sterownik. Zakładamy że to co masz wymienione jest dobre i wiązka jest nieuszkodzona.
Gdzie znajduje się sterownik?? Między komputerem a bezpiecznikami???
Ja bym sprawdził, czy ten podmieniony czujnik położenia wału jest OK (opis jest w technicznym FAQ). Sprawdziłbym też, czy jego podłączenia elektryczne są OK.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum