Wysłany: Nie Cze 15, 2008 12:26 Twój następny samochód
W tym temacie piszmy jaki będzie nasz następny samochód. Ja przewiduje, że mój tata kupi BMW 530d E60 lub Jauara S-Type lub Mazde 6. Namawiam go do tego pierwszego, na chyba że kupi R75 w nowej wersji po 2004r.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 12:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
MGFa na razie nie planuje zmieniac
Ale omege moze w przyszlymroku zastapi EXPLORER 2002-2003r
_________________ obecnie MGF 1.8VVC 1997 i omega 2.6 V6 2001, był 620Si 1996
tom214Si [Usunięty]
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 13:32
heh, miałem zakładać podobny temat....
ja w dalszej perspektywie myślę o R ... Streetwise`ie (to dopiero orginał! ).
A w zupełnie dalekiej przyszłości gdy "skończą" się Rovery to chyba będzie jakaś Lancia , ewentualnie Alfa (najchętniej 156 Crosswagon).
Ostatnio zmieniony przez tom214Si Nie Cze 15, 2008 18:56, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 14:51
Moim nastepnym bedzie prawdopodobnie Omega A lub B. A jak juz mi przejdzie i zrobie sie starym nudnym paralitykiem, to sobie kupie cos z FWD, jakiegos Focusa IV albo Mondeo VII
No ja zmienię prawdopodobnie markę (myślę, że za jakieś 2-3 lata), bo wychodzi mi, że chciałbym jakieś lekko podniesione kombi z napędem na 4 łapki, a takiego ani Rover, ani Honda nie produkowały, więc: Subaru Forester/Legacy Outback, Mitsubishi Outlander, Volvo XC 70 lub w przypływie szaleństwa V70R, a chyba najchętniej, choć ze względu na rzadkość auta to też trochę szalony plan - Alfa 156 Crosswagon (bo 159 chyba jeszcze nie ma w takiej wersji).
Jest jeszcze Audi allroad, ale ono bije rekordy cenowe...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
No ja zmienię prawdopodobnie markę (myślę, że za jakieś 2-3 lata), bo wychodzi mi, że chciałbym jakieś lekko podniesione kombi z napędem na 4 łapki, a takiego ani Rover, ani Honda nie produkowały, więc: Subaru Forester/Legacy Outback, Mitsubishi Outlander, Volvo XC 70 lub w przypływie szaleństwa V70R, a chyba najchętniej, choć ze względu na rzadkość auta to też trochę szalony plan - Alfa 156 Crosswagon (bo 159 chyba jeszcze nie ma w takiej wersji).
Jest jeszcze Audi allroad, ale ono bije rekordy cenowe...
Chcę podniesione kombi, a nie terenówkę albo SUVa - to auto ma jednocześnie wjechać górską zaśnieżoną drogą do domku w górach, jak i przewieźć mnie + 3 osoby z nartami, kite'ami lub sprzętem nurkowym 220 km/h po niemieckich autostradach, a do tego nadawać się nawet do lekkiej zabawy na lotnisku, czy torze.
Jechałem "dyskoteką" Irka i jest fajna, ale dla mnie jako drugie auto jak już będę stary i bogaty, a przede wszystkim bogaty, bo wtedy trzecie to będzie Honda S2000 albo Prosie GT3 RS.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Thrillco [Usunięty]
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 21:32
Fajny temat
Ja już wiem na 100%, bo nie mam wyjścia bo po wizycie w salonie żona o innym słyszec nie chce. WIec za jakieś 4-5 góra 6 lat Jaguar XF.
A jesli mam wybiegać w sfere marzeń i nie brac pod uwage zdania żony to...dziwne ale biore pod uwagę tylko brytolskie fury, czyli Jaguar XKR lub Aston Martin DB7...jedyny wyjątek stanowi tu marzenie do spełnienia czyli Doonkenworth...obojetnie który
Dokładnie;)
Sam chciałem bardzo podobny założyć - zatytułowany "SAMOCHODY WASZYCH MARZEŃ":)
Ponieważ jestem ciekawy Waszych motoryzacyjnych gustów, i "wierności" wobec Rover'ków
Sam na etapie zbierania $$ na MG F jestem....;)
I nie sądzę żeby to się miało nagle zmienić;)
Inna sprawa to "wół roboczy" - najpoważniejszy kandydat to Ibiza z TDI pod maską;)
A auto marzeń.... bezapelacyjnie Audi RS6 Avant obecnej generacji;)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
To może auta marzeń do osobnego wątku, a tu tylko te realne - bo podniesione kombi dla mnie to plan realny, jak tylko uznam, że R600 się kończy, a reszta to może nie marzenia, ale raczej kwestia trochę dalszej przyszłości...
Marzenia, to zupełnie inna bajka.
idąc w sferę marzeń to: Saab 9-5 Aero, pozostając przy ziemi hmmmm bliżej nie określone combi. Po głowie chodzi ALFA 156 combi ale nie wiadomo co to za te 2-3 lata wpadnie w oko
Idąc dalej w sferę marzeń miło by było zostawić sobie obecną R25 i kiedyś na niej powiesić żółte blachy
a ja zaskocze was, bo uwielbiam ZR-a za to jak sie nim jezdzi. nie jest to moze auto na emeryture, bo plaby by powypadaly, ale na dzis jest dla mnie w sam raz, moze kilka nm i km wiecej do pelni szczescia
jezeli zamieniac, to na imprezke ( tylko nie nowa ! ) lub miska ( tu juz moze byc najnowszy ) ale to narazie za wysokie progi - zwlaszcza $ dla mnie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
ja mam obecnie 3 pojazdy i z zadnym nie mam zamiaru sie rozstawac, nie mam zamiaru zmieniac tez marek, jesli bede musial zmienic bo sie skoncza, to napewno na takie same marki , ewentualnie inne modele
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum