Wysłany: Nie Lip 06, 2008 12:27 [416 Si 95r.]własnoręczne zmienianie tapicerki
Witam
Czy ktoś z was robił coś takiego samemu? Nie chcę iść do tapicera bo za dużo kasy to kosztuje
a sam raczej będę posiadał przyrządy do obicia czy przyklejenia tapicerki.
Chodzi mi o to też,czy aby np. założyć nową np skórę na drzwi trzeba zdzierać stary materiał,i jakich klejów używać??I czy można pomalować te części plastikowe??
Aha i czy są dostępne jakieś wzory jak zszyć fotele??
To pierwszy raz jak się czymś takim chcę zająć więc te pytania mogą być wręcz głupie,ale dziękuję za pomoc z góry
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 06, 2008 12:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie zrobisz sam... to jest kupa roboty i nawet nie każdy tapicer Ci sie tego podejmie. Ostatnio kumpel sie dowiadywal to obicie skóra ok 800-900zl, welur powinien byc tańszy koło 300-400zł.
Co do kleji to nie jest takie tanie... klej forscha 500ml kosztuje kolo 100-120zł. Z tanich to polecam Tesa, ok 40zl za 400ml. Nie polecam tanich bo przebijaja kiepsko kleja i w ogole lipa...
Ostatnio zmieniony przez michone Nie Lip 06, 2008 13:05, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lis 2006 Posty: 309 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Lip 07, 2008 22:37
Co do kleju, to większość tapicerów kleji na stary, dobry butapren. Obszycie foteli - do zrobienia, ale szkoda zachodu - jak dobrze poszukasz to znajdziesz jakiegoś dziadka tapicera, który zrobi ci na podstawie orginalnego obicia nowe za kilka stówek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum