Wysłany: Czw Lut 05, 2009 11:31 [R600 2.0SDI 98r] - Tarcze indiglo, typ i montaż
Chciałem się zabrać za rozwiązanie kolejnego mankamentu ROVERka czyli niewyraźna deska i kiepskie oświetlenie wskaźników. Znalazłem producenta fajnych tarcz, firma NoMan. Nie mają niczego do ROVERa, natomiast jest dużo elementów do Hondy Accord, wklejam linki:
1. Czy te z ACCORDA będą pasowały do mojej 600tki?
2. Czy montaż jest prosty, czy będę musiał udać się do elektromechanika by to wszystko podłączył?
3. Czy ktoś z was kupił tarcze z tej firmy i może cokolwiek powiedzieć o ich działaniu?
4. Jaki kolor warto wybrać? Do wyboru mają tylko "biały, niebieski, seledynowy, zielony". Kupił ktoś może "biały" i jest w stanie pokazać jak wygląda?
5. Jaka jest trwałość i prądożerność takiego gadżetu? Nie obciąża to zbytnio aku?
Pytania może głupie, ale nie jestem znawcą motoryzacji i mechaniki
Pozdrawiam!
[ Dodano: Pon Lut 23, 2009 19:07 ]
no fajnie Ci to wyszlo, podoba mi sie. I dokupiles do tego ten inwerter.. i mozna sciemniac i rozjaśniac tym pokrętłem co mamy seryjnie?
Ja bym teraz z chęcią wymienił na kolor biały bo kupiłem nowe radyjko alpine CDE-9874RR http://www.allegro.pl/ite...x_ipod_f_v.html a w nim wyświetlacz jest czarno biały wiec by ładnie sie to wszystko zgrało
[ Dodano: Pon Lut 23, 2009 19:14 ]
Właśnie to jest ten minus że nie ma regulacji Mi to nie przeszkadza kwestia przyzwyczajenia.Możliwe że jest jakiś sposób ale nie chce mi sie przy tym biegać
Co racja, to racja ja sam będę kupował taką farbę do wskazówek bo jak będę wymieniał oświetlenie wskaźników w swoim R400 ze zwykłych żarówek na diodowe to sobie pomalują wskazówki. Co do tych zegarów to tez się przymierzałem ale jak dla mnie za drogo, najgorsze to że wszystko trza w oddzielnym paku zakupywać, jak za ta kasę był by komplet to by się opylało.
Właśnie napisałem do tego kolesia co robi te tarcze czy nie zrobiłby takich samych jak oryginalne tylko z podświetleniem indyglo.Niektórym osobom nie podobają się te zegary bo czcionka jest nie taka jak by chcieli lub ze jest na nich logo hondy.Najlepiej jakby były oryginalne lub delikatnie zmienione to może było by więcej chętnych na zakup tego typu tarcz
Witam koleś odpisał mi że jak chce mieć orginalne to wystarczy kupić same białe tarcze bez nadruku i podłożyć pod oryginalne.Tak to wygląda http://moman.pl/index.php?a=t&id=10
Panowie, ponawiam swoje zapytanie czy ja jako użytkownik R400 też mogę się załapać na zniżkę przy zakupie grupowym czy tylko same R600 wchodzą w grę.?????
Bardzo ładnie to wygląda z napisem ROVER.
Posiadam takie tarcze i naprawde jestem z nich bardzo zadowolony.
Kolor podswietlania jest niebieski.
Intensywnosc swiecenia jest regulwana tym oryginalnym potencjometrem.
Sam montaz trwal pare godzin ( poniewaz jeszcze mam na nawiewy i trzeba bylo konsole srodkowa zdemontowac) ale naprawde bylo warto , kazdy z Was jest to w stanie samodzielnie zamontowac.
A jesli ktos chce i jest z okolic powiatu wieluńskiego to moge to zamontowac.
Sluze tazke pomoca na forum
Za chwilke wrzuce fotki tych tarcz.
A i jeszcze odp odnosnie tarcz...
-nie obciazaja za bardzo aku, trwalosc hmm ja je mam je okolo 5 miesiecy i wszystko jest ok. Inverter jest potrzebny do dziala tarcz, inverter wydaje delikatny dzwiek (pisk) ale ja go mam b.dokladnie uszczelnionego i naprawde nic nie slychac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum