Wysłany: Nie Lip 06, 2008 21:11 [R416] Przekaźnik systemowy
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Mam problem z poborem napięcia. Byłem u elektromechanika i powiedział, że to przekaźnik systemowy. Autko po zgaszeniu i wyłączeniu wszystkich odbiorników napięcia, pobiera prąd o natężeniu 0,46 [A]. Najgorzej będzie zimą . Jak go wymienić żeby nie skasować danych kompa? Może ktoś miał taki problem? Czy tylko koluniu chce mnie naciągnąć na kase ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 18, 2011 14:34, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 06, 2008 21:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W moim przypadku okazało się że to był uszkodzony sterownik (komputer). Odepnij komputer i zobacz czy wtedy będzie pobierał prąd. Jeśli nie będzie to sprawa rozwiązana. Wtedy najlepiej zakupić cały zestaw od jakiegoś anglika : komputer + centralka + piloty i wymienić. Danych komputera nie skasujesz w R400 - gdyby tak było to nie dałoby sie nawet wymienić aku a to właśnie komputer na 99% jest przyczyną poboru prądu a dokładnie przekaźnik komputera.
Witam, ten sam problem mam w mojej 216. Tylko ja cały czas myśle żeby zastosowac tam przekaźnik czasowy który bedzie rozłączał mase idącą z komputera do przekażnika głownego. Ja u siebie rozebrałem przekaźnij główny i rozłączam jedną cewke która jest odpowiedzialna za pobór. Tylko nie mam kiedy to naprawić a co do odłaczenia komputera to można normalnie go odłaczyć nic tam sie nie rozreguluje?? w oogóle to w jest sens jechać na komputer do elektronika chodzi mi o to czy ten komputer w 216 może mieć jakies błedy czy da sie tam coś ustawić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum