Wysłany: Pią Lip 11, 2008 16:47 [R75] Jak zamontować magnetyzer
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Mam pytanie czy ktos montował magnetyzery w R75 2.0 TDCi. Mam zestaw 3 magnetyzerów jeden na przewód powietrza i dwa na przewód paliwowy. Czy ktos posiada zdjecie w którym miejscu to sie montuje. Zawsze miałem auta z silnikiem benzynowym i w dieslu nie bardzo sie jeszcze orjetuje gdzie znajduje sie przewód paliwa w tym silniku.
Szukałem podobne tematy za forum ale znalazłem tylko tematy dotyczące silnika benzynowego V6.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Gru 13, 2010 02:28, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 16:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 19:35
Ten od powietrza, na tym grubym wężu po prawej przy zderzaku, jak stoisz przodem do silnika. A ten od paliwa, zaraz za pompką paliwa. Taka walcowata, podłużna puszka po prawej stronie silnika przy szybie, za akumolatorem. Zamontuj na przewodzie wychodzącym z niej.
matti [Usunięty]
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 20:30
Czyli jeszcze przed filtrem paliwa? Bo z tej metalowej puszki koło akumulatora przewód dochodzi do filtra (taki owalny zbiorniczek ze strzałka kierunku). Dobrze kombinuje, że to filtr paliwa:)?
Już w tylu gazetach motoryzacyjnych w Polsce i na świecie przeprowadzono test tego wynalazku i wszędzie to samo - nie działa. Gdyby działał to przy tak niskim koszcie co do wartości nowego samochodu każdy producent by go stosował by podnieść osiągi i zmniejszyć przy tym spalanie.
Byłem w marcu zaraz po zakupie Rovera u gazownika, gość mi mówi ten samochód powinien mieć zamontowaną "lubryfikacje zaworów - tak jakoś to nazwał", mówi że służy to do chłodzenia zaworów i po założeniu nie będe musiał ich regulować tak często i nie będa się wypalać. Koszt instalacji 300 zł, a jak to działa pytam ? - silnik sobie sam zasysa specjalny środek do mieszanki który zmniejsza temeperaturę spalania i chroni zawory Pozatym są autoryzowanym dostawcą tej włoskiej fimy w Trójmieście. Odpowiedz : Panie poszukaj głupszego od siebie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum