Witam,
Zacząłem wczoraj kręcić przy Turbo bo chciałem sobie podkręcić ciśnienie na 1,2bar i przy odciąganiu tej wsuwki to zabezpiecza Linke od Wastegate mit ona gdzieś poleciała i nie mogę jej już znaleźć.
Objeździłem 3 warsztaty oraz jedna stacje diagnostyczna i 4 sklepy motoryzacyjne i każdy to zna ale nikt takiego czegoś nie ma. Banalna rzecz a jej kupić się nie da. Zakręciłem kawałek druta teraz w to miejsce i się trzyma ale chce mieć ta wsuwkę. Gdzie takie coś kupie lub ktoś kupował.
Jeszcze trochę inne pytanie, bo zacząłem to kręcić żeby dać to ciśnienie na 1,2bar kręciłem wiec do góry do tego "Acuratora" czy jak to się zwie po polsku i nic mam jak narazie bo próbowałem na autostradzie max. 1,0(tak z haczykiem 1,1) bar i nic to nie dalo. Najpierw o 3mm do góry kręciłem i potem znów o następne 3mm i jest jak jest max. 1,0(tak z haczykiem 1,1) bar.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 10:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dostaniesz to tu, ale niestety tylko duże ilości. W każdym razie po nazwie moze coś znajdziesz
http://www.tme.pl/piersci...1_32_bn813.html
Może w jakichś serwisach turbosprezarek dostaniesz to zabezpieczenie. Spróbuj też w sklepach elektronicznych lub takich ze śrubkami
zmierz średnicę wałeczka, może juz sie znajdzie taki pierścień typu seeger, (można dostać juz nawet od 5mm), pownny być łatwiej dostępne.
od biedy można zabezpieczyć grubawym drucikiem
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
A taki sortyment 300czesci kosztuje 18€ tych Seeger od 3mm do 50mm
e tam, skocz do kastoramy, pewnie mają na sztuki w różnych rozmiarach, a jak nie to do jakiegoś sklepu z częściami do maszyn rolniczych, tam na pewno znajdą
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Bylem w Baumaxie bo do castoramy mam 600km Ale tam nic nie ma, jak bylem w Polsce to bylem w sklepie z czesciami do traktorowo i tego typu i tez tam nie ma. ale na amazonie znalazlem tez ale tez tyle kosztuje
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum