Wysłany: Pią Sie 01, 2008 20:47 [R416] Przekaźniki
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam.To mój pierwszy post.Mam pytanie.Gdzie znajdują sie przekaxniki od świateł, pzycyjnych, mijania i drogowych.a jeżeli nie ma to co steruje światłami
Wdzięczny byłbym za pomoc.
Pozdrawiam wszystkich
Jurek
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 18, 2011 22:36, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 01, 2008 20:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki za rysunki, przynajmniej będe wiedział który bespiecznik za co odpowiada.
Nadal jednak nie wiem gdzie i czy wogóle są przekaźniki od świateł Próbowałem zlokalizować na słuch ale nic z tego. Np. w maździe 323 słychać jak pracują przy włączaniu i zmianie świateł i choć były głęboko schowane za bespiecznikami to je znalazłem a tu nic
pozdrowienia jurek
Pomógł: 14 razy Dołączył: 20 Kwi 2005 Posty: 143 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: Nie Sie 03, 2008 21:56
witam może sie mogę mylić ale jak w 400 są takie same rozwiązania elektryczne jak w 25 ,to nie ma przekaźnika jest za to taka(chyba) czerwona kostka za bezpiecznikami pod kierownicą (trzeba odkręcić i odpiąć wszystkie kable to sie ja zobaczy)zlokalizować ją można też,przez zostawienie włączonych świateł i drzwi otwartych z tamtąd piszczy ja chciałem zrobić sobie automatyczne włączanie świateł i do tamtąd się dokopałem ale kiedyś jak bede miał czas to postaram sie inaczej to ugryźć
Przepraszam że wcześniej nie odpisałem ale były małe wczasy.Witam i wielkie dzięki za te informacje.Może to mi rozwiąże sprawe.Też chciałem podłączyć automatyczne włączanie świateł i dlatego były mi potrzebne te wiadomości.W takim przypadku pomyśle o ominięciu tego ustrojstwa i podłączeniu przez przekaźniki.Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam
Jurek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum