Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 567 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 21:17 [1.8VVC] z jaka sila dokrecic docisk
Witam, szukam w manualu ale nie widze, kolo zamachowe jest na 80Nm, ale docik bedzie napewno mniej, tylko ile ? 10Nm ? Jakby ktos mogl pomoc bede wdzieczny bo jutro chcialem samochod zaczac skladac, a bez tego nie da rady
Czy moze to byc injector clamp plate bolts ? 25Nm
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 21:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 14:15 Re: [1.8VVC] z jaka sila dokrecic docisk
Kamil Luczak napisał/a:
Witam, szukam w manualu ale nie widze, kolo zamachowe jest na 80Nm, ale docik bedzie napewno mniej, tylko ile ? 10Nm ? Jakby ktos mogl pomoc bede wdzieczny bo jutro chcialem samochod zaczac skladac, a bez tego nie da rady
Czy moze to byc injector clamp plate bolts ? 25Nm
Ja w swoim Poloneziku 1.4 1996 147 kkm zmieniając tydzień temu sprzęgło, dokręciłem docisk kluczykiem płaskim Torx nr 8 siłą jednej ręki na wyczucie, nie za mocno, nie za słabo.
Zrobiłem już 500 km i działą sprzęgiełko.
Acha - nie kupujcie sprzęgieł MAPA. U mnie hałasowało łożysko wyciskowe, dopiero po ok 200 km ułożyło się.
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
Wysłany: Wto Lip 22, 2008 18:30
Zrobilem spiek ze wzmocnionym dociskiem u Radzika. Okazalosie bledem bo wywalilem w cholere kasy, a po 300km i jednym przycisnieciu zaczelo sie slizgac. Potem byla loteria czy sie slizga czy nie. A tydzien temu okazalo sie ze moglem kupic dobre sprzeglo od Zastecowcow
Wysłany: Wto Lip 22, 2008 22:32
Mam R65 skrzynie, wiec kazde seryjne sprzeglo by sie slizgalo, w dodatku ze w gre wchodzi nitro od czasu do czasu. Owszem bez nitro sprzeglo seria daje rade;) Nie wiem jak ten spiek, oby tez dal rade jeszcze. Skrzynie dzis zlalozylem wiec pewnie za 1-3ni bede wiedzial jak jezdzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum