Wysłany: Czw Lip 24, 2008 16:20 [R45] Głośna praca silnika.
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
W listopadzie ubiegłego roku zakupiłem swojego Roverka - wspaniałe auto. Jak to po zakupie - wymiana płynów no i oczywiście rozrządu. Po jego wymianie wrażenie mam takie jakby mój sprzęt pracował jak Star 600 albo wiekowy mesiek. Klekocze i głośno pracuje. Na pewno to nie jest normalne, tym bardziej, że na moim osiedlu jest również 45-ka z takim samym motorem i miałem wczoraj możliwość posłuchać jak przejeżdżał - ładna niegłośna praca.
Czym może być spowodowany mój problem ?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 18, 2011 14:36, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 24, 2008 16:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
przestawiony rozrząd lub przestawiony kąt wtrysku - do sprawdzenia
_________________ Pozdrawiam - Brt
kc604 [Usunięty]
Wysłany: Pią Lip 25, 2008 22:26
Brt napisał/a:
przestawiony rozrząd lub przestawiony kąt wtrysku - do sprawdzenia
Dziękuję Ci Brt za zainteresowanie.
Napiszcie proszę jak mój mechanior może to sprawdzić. Bo jakiegoś szczególnego doświadczenia gość nie miał z dislowymi silnikami roverka. Skoro zchrzanił robotę przy wymianie rozrządu to niech poprawia - tylko co i jak mam mu przekazać co by wiedział o co chodzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum