Wysłany: Pon Lip 28, 2008 07:34 [R420] Elementy tylnego zawieszenia.
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam serdecznie, mam kilka pytań dotyczących "remontu" tylnego zawieszenia. Wczoraj zauważyłem ze mam wybita zupełnie tuleje wahacza wzdłużnego (ten niby "cukierek" ), moje pytanko jest następujące co jeszcze przy okazji należało by wymienić w tylnym zawieszeniu żeby nie robić tego dwa razy oraz ile mniej więcej kosztowały by te wszystkie elementy wraz z robocizną? Jeszcze jedno pytanie jakie jest ryzyko jazdy z wybitą tuleją, pytam ponieważ w tym momencie nie jestem w stanie oddać samochodu do mechanika, a muszę jakoś się przemieszczać przez około tydzień, może dwa. Z góry wielkie dzięki za wszelkie pomocne odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 18, 2011 14:12, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 28, 2008 07:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ryzyko jest takie, że sam zauważysz, jak na dziurach tyłem będzie Ci bujało na boki, zwłaszcza na zakrętach.
Niestety te cukiery, to nienajtrwalsze rozwiązanie i padają dość szybko. Jeśli z pozostałymi połączeniami nie ma problemów to nie trzeba nic ruszać
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum