Wysłany: Pią Sie 01, 2008 11:26 Pytanko dla warszawiaków
Ponieważ wybieramy sie do wawy (nie R tylko P ... a dokladnie PKP) wiec chcialem sie od Was dowiedziec czy na wasza komunikacje miejska mozna kupic jakies bilety jednodniowe czy jakos tak bo jesli istnieją takowe to na bank beda tansze niz kupowac pojedynczo
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 01, 2008 11:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
no niestety to już nowe bilety po podwyżkach, musi chyba ZTM odbić sobie po zakupie paru sztuk dla taboru tramwajowego
Nie przesadzajmy - Wawa była chyba jedynym miastem w Polsce, które nie wprowadziło podwyżek komunikacji od 2001 roku, a w tym czasie np. cena ON wzrosła o xx%, gdzie xx >50...
A co do pytanie to tak - są bilety dobowe, 3-dniowe i tygodniowe, przy czym jest mały haczyk - bilet dobowy działa dokładnie 24h od skasowania, a 3- i 7-dniowe do godziny 23:59 odpowiednio 3 lub 7 dnia działania.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
No właśnie to mnie zawsze zastanawiało. Albo jestem niedoinformowany, albo w Poznaniu bilet 7dniowy działa przez 7x24h, czyli nie do 2359 (chyba że ktoś tak skasuje ).
PS. Nie widzę powodu, żeby tak wsiadać na kogoś - nawet jeśli pytanie wydaje się być idiotyczne. Ja tak nie uważam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum