Wysłany: Sob Sie 09, 2008 13:49 [R 214Si] wyciek oleju i wody
mam takie pytanie: podczas jazdy zaczelo mi sie dymic. podnioslem klape i za silnikiem wielka wszystko oblane olejem i prawdopodobnie woda.
wydawalo mi sie ze widzialem jak sie leje olej z jakiejs grubej rury za silnikiem, albo z silnika na ta rure (rura ta prowadzi prosto do bloku silnika).
czy ktos moze mnie oswiecic moze byc winowajca ta rura czy caly blok mi pekl.
z gory dziekuje.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 13:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
niestety jestem w sprawach silnika laikiem. moglbys mnie osiecic gdzie jest ten zbiorniczek? i tak w ogole wody czy oleju. pytam bo jak wczesniej napomnialem nie mam o tym bladego pojecia.
jezeli chodzi o wody to byl ponizej min jak go otwieralem.
w tej chwili nie mam dostepu do samochodu, ale jak mialem, wyjalem badyl od oleju i byl kompletnie suchy. a mozliwym jest to, ze bez chlodzenia by mi zrzal caly olej?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum