Wysłany: Nie Gru 14, 2008 08:58 [r200 1.4Si] Akumulator i wydajność alternatora
Według danych technicznych pojemność aku dla silnikow benzynowych to 45aH. Jako, że jestem w trakcie mozolnej budowy zestawu CA ostatnio padl mi aku . Jakoś sie przetułam do przyszłego roku, kirdy to bede chciał zmienić aku na cos nowego.
Jaką wydajność ma alternator w r200?
Jaki maksymalny aku bede mógł założyć, żeby alternator go był w stanie naładować?
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 08:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a jaki masz alternator (wydajność prądowa) obecnie Zawsze mozesz odmienić alternator:
http://forum.roverki.eu/v...5&highlight=65a
Moim zdaniem spokojnie obecnie mozesz wziąć rozmiar wiekszy, czyli 55Ah. Ciekawe jaki alternator jest w dieslach przy akumulatorach rzędu 65 - 75Ah
~56Ah możesz spokojnie ładować.
też mam w R400 aku 44Ah i poleci razem z alternatorem na rzecz czegoś mocniejszego co by mogło spokojnie zasilić ok. 1kW (alternator już upatrzyłem i chyba nic poza altkiem z pug`a HDI o 150A wydajności nie podejdzie
Ps. Patrząc na Twój podpis to 56A powinno być ok. Miałem tyle w starym samochodzie pod ok 700-800W i grało jak trzeba.
Pozdrawiam
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
michone, sprawdź tylko czy półka pod aku nie jest tak zrobiona że wchodzi tylko 44Ah. Tak jest w 400 zrobione że zmiana akumulatora na większy wiąże się z przerobieniem półki. Jednak uważam to za najmniejszy problem.
sTERYD, moim zdaniem jest tak dlatego że są jego mniejsze koszty, szybciej jest doładowywany przez ten alternator.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum