Wysłany: Sro Sie 13, 2008 15:35 [R214 Si 97r] Awaria instalacji elektronicznej
Witam,
Trzy razy próbowałem wykonać diagnostykę komputerową auta, ale za każdym razem komputer diagnostyczny "nie mógł się połączyć" z instalacją auta. Diagności sugerują, że instalację elektroniczną trzeba naprawić i jest to dość skomplikowane.
Jeden facet polecił mi dwa zakłady (przy Buforowej (obok BP) oraz serwis Boscha przy Terenowej), ale w obydwu miejscach nie chcieli się podjąć tego zadania.
Czy znacie/polecacie warsztaty we Wrocławiu (lub okolicy), które potrafią usunąć taką awarię? Czytałem o Gawinie, ale podobno w miejscu, gdzie pracuje nie wykonują diagnostyki aut R2xx, więc pewnie nie zajmują się też elektroniką?
W aucie pojawiają się drobne "dolegliwości" (np. silnik trochę nierówno pracuje) i wszyscy radzą diagnostykę komputerową zamiast wymieniania na ślepo kolejnych części.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 13, 2008 15:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a czym Ci się tam podłączali??
podjedź do tego serwisu boscha tam raczej nie będą mieli problemów...
nie wiem tylko czy diagnostyka komputerowa Ci coś da...
a jeśli chodzi o Gawina, to on na oko pewnie prędzej zdiagnozuje niż niejeden komputerem
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Różnymi komputerami. Jeden był chyba stary, bo miał monochromatyczny wyświetlacz. Ale inny był nowiutki, miał kolorowy wyświetlacz i działał pod Windowsem (nie pamiętam którym).
sTERYD napisał/a:
podjedź do tego serwisu boscha tam raczej nie będą mieli problemów...
Byłem tam, zbyli mnie, powiedzieli, że Roverami się nie zajmują...
Różnymi komputerami. Jeden był chyba stary, bo miał monochromatyczny wyświetlacz. Ale inny był nowiutki, miał kolorowy wyświetlacz i działał pod Windowsem (nie pamiętam którym).
to się dopytaj co to za interfejsy były...
do systemu sterowania silnika w Roverze dostaniesz się tylko boschowskim KTSem (dzisne że w serwisie boscha Cię odprawili, ale to pewnie niedokształcenie) lub oryginalnym T4
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum