Wysłany: Nie Lut 08, 2009 00:31 Filtry i iich marki
Witajcie, zastanawiam sie czy tak naprawdę różne marki filtrów (Filtron, KN, Mann) maja faktyczną różnicę, pytam poniewaz słyszałem opinie mojego mechanika,ze Filtrony nie są takie złe "bo to oemy"czesto stosowane jako podstawowe wyposazenie aut fabrycznych..
Czy faktycznie(jak często)jakość idzie w parze z ceną ?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 00:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
[ Dodano: Nie Lut 08, 2009 11:23 ]
to jeszcze dodam i zapytam czy stosując filtr marki KN (np.: taki : http://www.allegro.pl/item538767697.html )
i tu posiłkuję się pewną informację defakto w poście który zacytuję jest wspomniane o fordach
"no ale musisz pamiętać że jeżeli wkładka olejowa K&N to jeżeli masz przepływomierz powietrza elektryczny (z czujnikiem do sterowania np. zaworem EGR) to będzie Ci błąd wywalać, może gorzej chodzić i będziesz czyścić przepływomierz z tego oleju niestety...przynajmniej tak jest w fordach nowszych..."
czy w Roverach 200 1,4 8V może wystąpić taka sytuacja - napisana powyżej ?
od filtra oczekuję : nie przyrostu mocy jak to niektórzy myślą ale bardzo sprawnego i pewnwego filtrowania powietrza...
"no ale musisz pamiętać że jeżeli wkładka olejowa K&N to jeżeli masz przepływomierz powietrza elektryczny (z czujnikiem do sterowania np. zaworem EGR) to będzie Ci błąd wywalać, może gorzej chodzić i będziesz czyścić przepływomierz z tego oleju niestety...przynajmniej tak jest w fordach nowszych..."
Ten cytat tyczy sie silnikow diesla, w benzynce bedzie wszystko ok.
Ja uzywalem K&N w 400 1.4 i wszystko bylo ok. Jesli robisz sporo km to pewnie sie zwroci
_________________ Don't drink and drive, just smoke and fly
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum