1. gdzie sie znajduje
2. jak sie do niego dostać
3. wymianiac na zwykly czy węglowy
jezdzilem prze 3 dni na obiegu wewnetrznym i teraz tak mi smierdzi z nawiewow ze wstyd jezdzic autem bo ciuchy przesiakaja...
wersja z klimatyzacja
Za schowkiem pasażera jest taka klapka mała, (20cmx3cm gdzieś - wymiary filtru patrząc z boku). Po zdjęciu schowka dostęp jest łatwy. Ja mam zwykłego filtrona założonego i jest oki, więc chyba nie ma co kombinować za bardzo. Przy okazji wydezynfekuj jakimś środkiem porządnie, no i przedmuchaj delikatnie parownik
jutro w pracy sproboje sie dostac :0 dzieki a myslalem o weglowym bo jestem alergikiem
Przyznam się szczerze że nie wiem jak będzie lepiej... W każdym razie wywalenie starego filtra i dezynfekcja spowoduje że alergenów będzie sporo mniej... U mnie po trzech latach filtr był zdrowo upaprany...
Pomógł: 14 razy Dołączył: 20 Kwi 2005 Posty: 143 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 21:53
jak jesteś alergikiem to filtr węglowy jest bardziej wskazany bo lepiej oczyszcza powietrze dzięki aktywnemu węglu .Ja nie wiem jaki mam filtr ale zdecydowanie wymienię na taki z węglem
Jamiałem węglowy za 50PLN a teraz mam zwykły za 20 PLN i ZERO róznicy wolę wymienić raz do roku za 20 niz co 2 3 lata za 50 Nie jestem alergikiem, może dlatego nie czuję róznicy. A i jeszcze jedno. ten za 50PLN zdecydowanie lepiej wykonany.
Mam zwykły za 25 zł. , wcześniej był węglowy. Osobiście polecam wymianę co roku ( po zimie) . Koszt nie jest wielki a komfort jazdy... ocenę pozostawiam użytkownikom.
U Violli w BSE byl weglowy i musialem go wywalic calkwicie. Nie wiem czemu, ale z filtrem praktycznie w ogole nie wiadlo... po wyjeciu wichura az leb urywa
Obecnie BSE nie ma filtra przeciwpylkowego... moze zaloze na zime
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum