Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Sro Sie 20, 2008 13:48
Nie wierzę w takie cuda!!!
Lepiej markowe radio antena dobrze podłączona i napewno nic nie będzie szumieć zanikać.
Miałem zwykłego Kenwooda takie stare teraz koszt chyba z 60zł i w nim radio odbierało bez zadnych zaklucen (w miescie miedzy budynkami)
W/G mnie żadne radia z mp3 i tego typu z biedronki, Plusa- ani żadne wzmacniacze.
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Sro Sie 20, 2008 17:22
Wiedzy może az takiej nie mam!!!
Ale przerabiałem juz kiedyś ten problem miałem nie firmowe radio i stacje zanikały montowałem wzmacniacz nie taki jak Ty podajesz ale pewnie podobne zasady. nic nie dawało może troszeczkę ale stacje jak zanikały między murami tak zanikały.
Miałem też problemy z przebiciem silniczków wycieraczek kierunków dodawania gazu wszystko było słychac w głośnikach.
Wówczas polecano mi jakieś tam filtry tłumiace takie zakłucenia.
Nic one nie dały .
Radia firmowe mają lepszą głowice do odbioru stacji fal raczej robione są na jakość nie na ilość.
Ale to tylko moja sugestia moje przezycie z takim problemem.
Jak chcesz napisz mi jakie masz radio w aucie że nie chce odbierać czysto stacji???
Jak chcesz napisz mi jakie masz radio w aucie że nie chce odbierać czysto stacji???
To nie musi być wina radia, w poprzednim aucie na długiej, elektrycznie wysuwanej antenie miałem lepszy odbiór, niż w MG na tym kawałku drucika wystającym z dachu... Sprawdzone na kilku radiach z wyższej półki. Fakt że np. Clarion jest trochę bardziej czuły niż Sony, ale tu już różnice są minimalne
Wzmacniacz zawsze wzmacna to co złapie antena, wiec jak antena nałapie szumów to wzmacniacz też je wzmocni Ale jeśli nie kosztuje majątku, to można spróbować. Ja mam coś podobnego (tylko trochę lepsze bo z kablówki ) wrzucone u siebie. Rewelacji nie ma ale poprawa jest odczuwalna
_________________ Pozdrawiam - Brt
jasiu87 [Usunięty]
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 11:01
Kolega z Gorzowa mówi że szkoda pieniędzy... fakt wzmacnia sygnał ale to nie znaczy, że złapiesz nowe stacje... sam miałem coś takiego w poprzednim aucie... bez tego bajeru można przeżyć.
Niektore radia odbieraja lepiej, bo maja wzmacinacz antenowy wbudowany Widzieliscie kiedys obraz w telewizorze z podlaczona antena pasywna, a obraz z antena aktywna...? Wzmacniacz dziala i tyle, a do tego kosztuje 10zl wiec wydatek maly...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum