Pomógł: 9 razy Dołączył: 21 Paź 2007 Posty: 256 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 19:30 [R214 '97]Prosze o pomoc w doborze sprzetu
Witam,
Idzie wiosna, ida cieple dni (moze powoli, ale ida ) i chcialem cos zrobic z tym fabrycznym brzmieniem papierowych glosnikow chodzi mi jedynie o przednie glosniki i wzmacniacz.
Wzmacniacz: Blaupunkt GTA 280 moze taki ?
Glosniki: Cos tak +/- 250zl zeby ladnie gralo, oczywiscie odseparowane
Kable: wlasnie jak to jest z tymi kablami... wzmacniacz chce z tylu w bagazniku miec jak by co
Radio: mam od jakiegos czasu takie Alpine cde 102 (pomaranczowe podstwietlenie)
Cos jeszcze ?
_________________ O_o
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 19:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wzmacniacz jest ok. Zależy co chcesz osiągnąć, jak coś więcej to wybrałbym inny. Ale przy odpowiednim dobraniu głośników moc tego wzmacniacza jest niesamowita. Głośników też szukał bym tej firmy, żeby ładnie się zgrało.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Seria GTA nadaje się raczej bardziej do suba aniżeli przedniego zestawu. Głośniki w tej cenie, myślę że można by kupić z trochę wyższej półki niż blaupunkt, np typowe hertze dsk albo coś takiego:
SL165
http://www.allegro.pl/ite...system_f_v.html
lecz do tych musiałbyś mieć mocny wzmak.
Pociągnięcie kabli to nic trudnego w r200, W ścianie grodziowej masz dwie dziurki do wyboru nad pedałami, tak bardziej z lewej, a później układasz wzdłuż progów pod uszczelką, wpychasz pod tylny boczek i układasz za kanapą. Kable od prądu wcale nie muszą być grube jak kciuk, ważne żeby sygnałowe nie były cienkie jak włosy.
zazwyczaj widze 5m kable zasilajace.. nie jest to troche malo ? tak na oko to ile metrow kabla rca, kabli audio i pradowago potrzeba ? z tego co widze to potrzeba mi:
1x rca (to jest sterujacy ogolnie, tak ?)
1x pradowy
1x masa
1x do podlaczenia wzmacniacz - radio (audio)
2x wzmacniacz - glosniki
wiem ze to troche banalne pytania ale naprawde jestem noga z tego tematu
?Jako ciekawostkę dodam że dobrym miejscem montowania niewielkiego wzmacniacza jest spód fotela pasażera, ew kierowcy. Masz krutsze kable do pociągnięcia, w bagażniku miejsca nie zajmuje i najważniejsze nie kłuje w oczy potensjalnego złodzieja, który bugłby zobaczyć co masz w bagażniku jak go otworzysz.
zazwyczaj widze 5m kable zasilajace.. nie jest to troche malo ? tak na oko to ile metrow kabla rca, kabli audio i pradowago potrzeba ? z tego co widze to potrzeba mi:
1x rca (to jest sterujacy ogolnie, tak ?)
1x pradowy
1x masa
1x do podlaczenia wzmacniacz - radio (audio)
2x wzmacniacz - glosniki
wiem ze to troche banalne pytania ale naprawde jestem noga z tego tematu
ten wzmacniacz sobie odpuśc, a z tymi kablami to jest taK;
-5m kabla + od aku do wzmaka (5m spokojnie starczy)
-1m kabla od masy (podlączasz od wzmaka do jakiejś śrubki przy karoserii)
-5m kabla RCA czyli sygnałowego (od radia do wzmaka, do tego powinien być cieniutki -kabelek remote by wzmak wlaczal sie dopiero po wlaczeniu radia)
-i kable od wzmaka do głośników
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum