Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Interesują mnie konkretne wymiary uszczelniacza wału korbowego od strony sprzęgła, oraz łożyska tylnego koła.
Musze wymienić te elementy, a przynajmniej jeśli chodzi o uszczelniacz to jest dosyć drogi i nie wierze żeby nie można bylo kupić taniej Z tego co widze na stronce u Tomiego to koszt jest rzędu 250 zlociszy co na cene kawaleczka plastiku wydaje mi sie ciut przy duzo. Jak bym znal wymiary to moze by cos dobral z oferty Corteco. To samo tyczy się lozyska choc nie wiem jaki jest koszt czesci oryginalnej.
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 04, 2011 00:19, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 07:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z tego co widze na stronce u Tomiego to koszt jest rzędu 250 zlociszy co na cene kawaleczka plastiku wydaje mi sie ciut przy duzo. Jak bym znal wymiary to moze by cos dobral z oferty Corteco.
A Tomi nie może tego zrobić?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Wlasnie dzisiaj odebralem samochod, ale kurde cos mi poplamil posadzke na parkingu. Mam nadzieje ze to jakies resztki bo jak znowu uszczelniacz to sie zalalmie
Tak wogole to on sie sklada z dwoch czesci. Uszczelniacza i takiej obudowy i nie wiem czy mozna kupic jakis zamiennik.
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
Wysłany: Pią Paź 03, 2008 20:53
z zamiennikiem uszczelniacza moze byc ciezko..
nie maja w focie ani w inter cars....
Średnica wewnętrzna [mm]: 128
Średnica zewnętrzna [mm]: 145
Grubość [mm]: 28
Materiał: FPM (fluor-guma/viton)
Ukształtowanie uszczelki w układzie poprzecznym wału: 840S
Strona pasowania: strona skrzyni biegów
GOETZE MOTORENTEILE 50-319420-00
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 07:20
krystian1 napisał/a:
z zamiennikiem uszczelniacza moze byc ciezko..
nie maja w focie ani w inter cars....
Średnica wewnętrzna [mm]: 128
Średnica zewnętrzna [mm]: 145
Grubość [mm]: 28
Materiał: FPM (fluor-guma/viton)
Ukształtowanie uszczelki w układzie poprzecznym wału: 840S
Strona pasowania: strona skrzyni biegów
GOETZE MOTORENTEILE 50-319420-00
Witam,
Wiem, że jest w zamiennik w katalogu Ajusa. Jednak osobiście bym tego nie dotykał. Uszczelki Ajusa można stosować w miejscach, które są łatwo dostępne i można je w łatwy sposób wymienić ponownie. Jednak stosowanie ich w miejscach, których wymiana sprawia trochę kłopotów (uszczelka pod głowicę, tylny uszczelniacz wału korbowego, itd...). Oszczędności uzyskane drogą tańszej części, mogą okazać się znacznie droższe...
Podobnie sprawa ma się w tylnym uszczelniaczem do Diesela (aluminiowa obudowa). Mogę wprowadzić zamiennik FAI, jednak bezpośrednie porównanie go z oryginałem daje dużo do myślenia. Różnica w cenie na poziomie 12% (ok. 20 zł) z pewnością nie rekompensuje różnicy w jakości obu części. Oczywiście mogę dać wybór w doborze części do własnego samochodu... tylko czy potrzebne mi są pretensje i reklamacje?? Warto się zastanowić, czy nie lepiej zrobić raz a dobrze, a nie dla pozornych oszczędności babrać się kilka razy tą samą naprawą...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum